Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bitan je tajming

Znate li koje je najgore, a koje nabolje vrijeme u danu za seks?

Krivite partnera za loš seks? Lako je moguće da griješite... možda ste izabrali krivo vrijeme

Image
Foto: Pexels
Život i stil/ 31.7.2019. u 7:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nitko ne voli loš seks, ali eto i takav se dogodi s vremena na vrijeme. Loše je kada se zareda, a partneri ne razgovaraju o problemima pod plahtama. Takve stvari mogu narušiti odnos i ugroziti vezu.

Kako biste seksualne probleme sveli na minimum najbolje je isključiti rizične faktore, a jedan od njih je loš tajming. Većina ljudi vodit će ljubav u večernjim i noćnim satima što se pokazalo kao najgore vrijeme za seks.

Studija objavljena u znanstvenom časopisu Frontiers in Psychology otkrila je da najčešće vodimo ljubav između 21 sat i jedan ujutro. Isto tako, pokazala je da večernji i noćni seks ne pruža ljudima očekivano zadovoljstvo. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako izgleda kao najbolje vrijeme za seks - mrak je, romantika, obavili smo sve dnevne obaveze i možemo se posvetiti jedno drugome, to uopće nije tako pitamo li naše tijelo. Naime, u to vrijeme organizam se priprema za odmor i energija je na niskoj razini. S druge strane, seks traži energiju i što bolje "performanse". 

Postoji još jedan razlog zašto večernji seks nije najbolja opcija, a tiče se libida. Vrhunac libida kod žena i muškaraca razlikuje se kroz dan. Žene su noću umornije i manje raspoložene za seks. 

Upravo se čita

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

Kao što postoji cirkadijski ritam, postoji i unutarnji sat za seks, kojim upravljaju naši hormoni. Zbog umora i svega što smo nakupili kroz dan, tijelo navečer treba odmor, a ne seks.

Najbolje vrijeme za seks stoga je jutro.  Puni smo energije, odmorni, opušteni, tijelo luči hormone vitalne hormone, testosteron je na visokoj razini, što utječe dobro na libido. Prisjetite se i da ono prvo što ujutro napravite, uvelike utječe na cijeli dan i kako ćete se u njemu osjećati. Zašto se ne biste osjećali fantastično?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ulja pod plahtama

Što više, to bolje: 4 najbolja prirodna lubrikanta prema preporuci ginekologa

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba