Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Moderni interijeri

Čišćenje namještaja visokog sjaja ne mora biti zahtjevno

Vaš moderno uređen stan s vremenom polako pokazuje svoje negativne strane? Ne brinite, namještaj visokog sjaja ne mora biti toliko zamoran za čišćenje.

Image
Foto: Pixabay
Vijesti.hr/ 7.4.2018. u 23:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Veliki ste ljubitelji modernog uređenja interijera i jednostavno niste mogli odoljeti kuhinji visokog sjaja. Ipak, primijetili ste da to nije bila toliko pametna ideja budući da čišćenje namještaja visokog sjaja može zadati velike muke.

Imamo dobre vijesti; uz nekoliko trikova čišćenje namještaja visokog sjaja ne mora biti toliko zahtjevno.

Za početak, prilikom same odluke o kupovini ovog namještaja trebate biti svjesni komplikacija prilikom njegovog održavanja. No ako ste spremni na redovito čišćenje, namještaj visokog sjaja je pravi odabir za vas!

Na namještaju visokog sjaja najčešće vidimo nečistoće od otisaka prstiju koji se zatim presijavaju pod određenim kutom svjetlosti. Osim toga na takvom se namještaju ističu i ostale mrlje, bilo da su stvorene od vlage ili hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U modernim je interijerima, nažalost, greške teško sakriti zbog čega novi namještaj može izgledati kao da dugo nije održavan ni očišćen.

Prilikom čišćenja namještaja visokog sjaja važno je zapamtiti da se on nipošto ne smije čistiti lužinama te bilo kakvim drugim sredstvima koja sadrže udio kiseline. Osim toga čišćenje namještaja visokog sjaja zahtijeva da pripremite mekane krpe koje će glatko prianjati na lakiranu površinu.

Upravo se čita

Image
KANDIDATKINJA 'PET SPOJEVA TJEDNO'

Antea o traumatičnom iskustvu iz mladosti: 'Oteli su me u Napulju, bila sam među trinaest Hrvata koji su trebali na brod'

Naime, oštre strugalice, žice ili spužve s hrapavom površinom mogu nepovratno uništiti vaš namještaj! Dakle, pamučna će krpa biti vaš najbolji saveznik u čišćenju namještaja visokog sjaja! Pritom koristite otopinu vode i malo običnog sapuna koji će imati najblaže djelovanje na lakiranu površinu.

Osim toga dobro je koristiti i sredstva za pranje drvenih površina jer ono ne sadrži nikakve lužnate otopine, a samim time ni kiselinu koja bi nagrizla osjetljivi namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ipak, glavno pravilo za čišćenje namještaja visokog sjaja je pravovremeno reagirati i pobrisati mrlje prije nego se iste osuše na površini namještaja kako biste ih mogli odstraniti lako i bez posljedica na namještaju.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božić je blizu

Kako se sije božićna pšenica na vati?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba