Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
savjet stručnjaka

Dermatologinja Vrčić: Kako njegovati kožu sklonu aknama?

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, objasnila je kako pravilno njegovati kožu sklonu aknama

Selma Sakić/ 11.2.2020. u 13:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Dugo se mislilo da akne ne treba liječiti ako nisu strašne. To je normalna stvara u pubertetu i to je tako kod djece. No, treba ih liječiti i što nam ranije dođu mali pacijenti i što se ranije uvede terapija time možemo zaustaviti ili ublažiti eventualnu progresiju u neke teže oblike. Svakako doći dermatologu koji će odrediti terapiju, možda i odrediti i mehaničko čišćenje lica. Za svakog pacijenta je posebno", objasnila nam je dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, iz Poliklinike Hilarus te dodala.

Njega kože s aknama

"Njega kože je vrlo dobar pomagač u samoj terapiji. Njega takve kože treba se raditi barem dva puta na dan, ujutro i navečer - to su gelovi, losioni, mlijeka za čišćenje kože. Danas u ljekarnama imamo jako dobar izbor dermokozmetike od izvrsnih proizvođača koji imaju cijelu paletu proizvoda", kaže dalje.

"Nakon što je lice očišćeno treba na kožu nanijeti, ako se ne stavlja lijek, hidratantnu kremu za kožu sklonu aknama. Postoje podskupine: koje imaju više komedona, za hiperpigmetaciju kao posljedicu akni. Imamo mogućnost odabira tih dermokozmetičkih proizvoda koji će biti najbolji za pacijenta", dalje je objasnila.

Selma Sakić/ 11.2.2020. u 13:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika i fizika

Kako se izračunava površina i kako izračunati kvadraturu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba