Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
savjet stručnjaka

Dermatologinja Vrčić: Kako zaštititi kožu tijekom skijanja?

Dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, objasnila nam je kako pravilno zaštititi kožu tijekom skijanja i zimovanja

Selma Sakić/ 26.12.2019. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"U nadolazećoj sezoni odlaska na skijanje, svakodnevna njega treba biti pojačana na suncu i vjetru. Ne smijemo nikako zaboraviti dodatne mjere zaštite od sunčevog zračenja zbog toga što na planinama imamo veću šansu da dobijemo opekline ako se ne štitimo. Devedeset posto sunčevih zraka se reflektira od snijega, znači dobivamo sunčeve zrake sa svih strana i o tome zaista trebamo voditi brigu", objasnila je na početku videa dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije, iz Poliklinike Hilarus te dodala. 

Image
Foto: Goran Horvatinec
Image
Goran Horvatinec

(Foto: Goran Horvatinec)

"Na lice treba nanijeti kreme i preparate sa zaštitnim faktorom od sunca 50+, trideset minuta prije izlaska na sunce i bilo bi dobro obnavljati foto zaštitu. Znamo da se svi skijamo s kacigama, kapama i šalovima pa se kreme malo i pobrišu", dodaje te naglašava koje su posljedice takvom izlaganju sunčevim zrakama. 

"Takvo intenzivno izlaganje suncu tih pet, šest dana može dovesti do hiperpigmentacije, starenja, dehidracije, ali i do pojave kožnih tumora u budućnosti. Zbog toga zaštitu u zimskim mjesecima i na skijalištima treba ozbiljno provoditi", rekla je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vrste stiha

Vezani stih: naučite što je vezani stih

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba