Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
savjet stručnjaka

Fizioterapeut Dren Mlinarec: Bruto i neto vrijeme vježbanja jednostavnih i kompliciranih ljudi

Po prirodi sam jednostavna osoba i koliko god se trudio ne pronalazim dovoljno razumijevanja za ljude koji kompliciraju jednostavne stvari

Image
Foto: www.profimedia.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kad smo mali, roditelji nas uče da trebamo imati razumijevanja za druge ljude, "staviti se u njihovu kožu" ili "u njihove cipele". U školi nas uče da se to zove empatija i da ju trebamo razvijati, a kasnije kroz zdravstvenu psihologiju razvijamo ovu vještinu profesionalno. 

Ono što nam nitko nikad ne pokaže kako to izvesti da isključimo vlastiti mozak.

Po prirodi sam jednostavna osoba i koliko god se trudio ne pronalazim dovoljno razumijevanja za ljude koji kompliciraju jednostavne stvari. Jedna od njih je vrijeme za vježbanje. Neki ga ne mogu pronaći, a neki to pretvaraju u cirkus.

Mogu se staviti "u tuđe cipele" i "tuđu kožu", mogu i "gledati njihovim očima", ali iza tih očiju je i dalje moj mozak i moje ideje kako sve jednostavno riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

No potrudio sam se i sastavio upute za vježbanje za obje kategorije.

Upute za jednostavne ljude

Neto vrijeme 10 min, bruto vrijeme 10 min.

Upravo se čita

Image
STADIONSKA KATASTROFA

FOTO/VIDEO Šokantne snimke stampeda u Indoneziji obilaze svijet, sve više mrtvih: 'Nestalo je kisika, gušili su se'

Nakon buđenja otkotrljajte se s kreveta dolje na prostirku, odvježbajte 10 min, produžite u kupaonicu i započnite dan.  

Upute za komplicirane ljude 

Neto vrijeme 7 min, bruto vrijeme još zbrajam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pronađite jezero. Obavezno s labudovima. Okruženo stablima. Sa zelenim travnjakom uz samo jezero. Pričekajte dobro osvjetljenje. Razmotajte skupu prostirku. Premještajte skupu prostirku dok ne pronađete savršen kadar. Krenite s vježbom disanja u fotogeničnoj pozi nepraktičnoj za disanje, i krenite s fotografiranjem. “Selfie” ne može uhvatiti dobar kadar, treba vam ipak još netko. "Udavite" slučajnog prolaznika. Dajte mu detaljne instrukcije kako fotografirati vježbu na obali jezera. Neka pričeka da labud uplovi u kadar. Nije dobro, kasno je okinuo i ne vidi se pola labuda jer vam je već uplovio iza leđa. Ponovno. Objasnite mu pravilo zlatne sredine fotografije. I ručni fokus i bokeh efekt. Nije dobro. Ponovno. Pokupite vaš skupi pametni telefon koji se odbio od vaše glave i oprostite čovjeku što vas je glasno poslao u spolni organ vaše majke. Opraštanje je sve. Prihvatite ga takvog kakav jest. Prihvaćanje je sve.

Image
Foto: www.pixabay.com
Image
www.pixabay.com

(Foto: Pixabay.com)

Za sljedeću vježbu pronađite novog prolaznika. Neka fotografijom uhvati vjetar u krošnji. Moglo bi i bolje. Ponovno. I lišće kako pada na površinu jezera. Ponovno. Ovaj put uhvatite vaš skupi telefon na putanji prema vašoj glavi. Ovim načinom vježbanja razvili ste refleks hvatanja telefona. I predviđanje ljudskih reakcija. Biti ispred ljudskih reakcija je sve. Uputite čovjeka na meditaciju neka nauči kontrolirati svoje reakcije kako reakcije ne bi kontrolirale njega. Samokontrola je sve. Ponovite svaku vježbu s drugim dobronamjernim prolaznikom. Iskustvo je pokazalo da je najbolji omjer 1 vježba - 1 prolaznik. Iskustvo je sve. Smračilo se, a tek ste na 7. vježbi. Vrijeme leti.

A vrijeme je sve. Vrijeme i posvećenost. Večer je vrijeme za sortiranje fotografija, dodavanje filtera i postavljanje na društvene mreže. Pazite na vrijeme objave, o tome ovisi koliko će ljudi vidjeti vaše fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Organizacija je sve. Nazovite svoje roditelje koji vam plaćaju račune dok vi radite na osobnom razvoju i zahvalite im se. Zahvalnost je sve.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ponavljanje gradiva

Vrsta stiha: znate li koje vrste stiha postoje?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba