Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Glazba

Kako je nastala metal glazba i u koju se vrstu metal glazba ubraja

Pomalo je smiješna činjenica koja se može čuti, da su metalci agresivni i problematični, samo zato što nekome metal glazba ne leži, a evo što je zapravo metal glazba

Image

metal glazba

Foto: pixabay.com
Život i stil/ 22.3.2019. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predrasude, koliko god da se protiv toga neki borili uvijek postoje, pa je tako i metal glazba često svrstana u "neka" područja glazbe gdje ne bi smjela biti svrstana. Što je zapravo metal glazba pročitajte u nastavku.
Pomalo je smiješno da se za zna reći da su agresivni i problematični, samo zato što nekome metal glazba ne leži.
Metal glazba (heavy metal ili klasični metal) je podvrsta rocka. Začetnici heavy metala, kako tvrdi Bangs bile su britanske grupe The Who, Cream, Led Zeppelin, te Black Sabbath, Deep Purple, i gitaristi Tony Iommi, Eric Clapton, Jimmy Page i Jeff Beck. 
Iz metal glazbe, odnosno heavy metala i dalje nastaju druge brojne podvrste, pa se i sam smjer nastavio preobražavati, s obzirom na to da ga mnogi glazbenici uklapaju u druge stilove alternativne i popularne glazbe.
Za početak, moramo povezati njihov izgled i  prvi dojam prema fizičkom izgledu i po glazbenom ukusu i formiranje mišljenja kako je riječ o ratobornim, neugodnim i zlim ljudima.
Za ljubitelje metal glazbe i žešćih tonova često se zna reći da se povode za destruktivnim načinom života te da slušanje (agresivne) metal glazbe povlači paralelu s postajanjem isto takvim pojedincem. 
Takve stvari se ne bi trebale uzimati zdravo za gotovo, naročito ako je upravo metal glazba dovoljno utočište za mnoge kojima takvo što treba, koji sigurnost ne mogu pronaći u nekim drugim krugovima. To je ono što im se ne smije oduzeti i ono zbog čega ih na kraju krajeva nipošto ne treba osuđivati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 22.3.2019. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ekologija

Recikliranje stiropora - mjesta za reciklažu stiropora

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba