Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
vrlo isplativo

Kako očistiti tepih - čišćenje tepiha sodom bikarbonom

Vrijeme je za čišćenje tepiha i zanima vas kako čistiti tepih sodom bikarbonom? Donosimo vam nekoliko savjeta na što trebate paziti prilikom čišćenja sodom

Image
Foto: Pixabay.com
Život i stil/ 1.6.2017. u 14:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čišćenja tepiha sodom bikarbonom je jedan od najjednostavnijih i najisplativijih načina na koje bez problema možete očistiti svoj tepih te ukloniti neugodne mirise.

Tepih bi trebali dubinski usisati ili strojno očistiti, minimalno jedanput godišnje. Ako nemate vremena ili novaca za stručno čišćenje, posipanje tepiha sodom bikarbonom vam u tome može pomoći. Naime, soda pomaže u istjerivanju prljavštine i loših mirisa iz vašeg tepiha.

No, imajte na umu da ako je vlaga visoka, pri čišćenju tepiha sodom bikarbonom, ona se može zavući među vlakna i tako napraviti više štete nego koristi. Kada su dani vlažni, najbolje bi bilo pošpricati tepih alkoholnim octom, koji će prašinu razgraditi te će tako ukloniti izvor mirisa. No, imajte na umu da on možete i oštetiti tepih, ovisno o kojoj vrsti se radi, najbolje bi bilo da isprobate na malom dijelu. Što se tiče profesionalnih sredstava za čišćenje tepiha, najbolji su pjena ili prah koji se isčetkaju, a nakon toga se tepih temeljito usiše.

Takav učinak možete postići i posipanjem smjese od jedne šalice boraksa i 15 kapi eteričnog ulja lavande. Neugodne mirise možete neutralizirati i prskanjem osvježivačima odjeće. Tepih je poželjno usisati tri put tjedno, a ako imate kućne ljubimce, bilo bi poželjno svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sapun privlači prljavštinu

Kada čistite tepih, probajte izbjegavati sapune s kemikalijama jer ostaci tih sapuna privlače prljavštinu. Zato je bolje izabrati sredstva na bazi vode i čistiti tepih sodom bikarbonom.

Upravo se čita

Image

Gdje su danas i kako izgledaju glumci popularne detektivske serije 'Poirot'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
UPLATNICA ZA BEZGOTOVINSKO PLAĆANJE

Saznajte što je virman i kako izgleda plaćanje virmanom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba