Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Uređivanje vrta

Kako se presađuje drvo života u nekoliko koraka

Biljka Juka dobila je naziv drvo života zbog stalne sposobnosti da se obnavlja i potiče rast novih mladica. Upravo je zato dobro znati kako se presađuje drvo života

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 30.4.2018. u 10:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Antički narodi vjerovali su da drvo života predstavlja neraskidivu vezu između čovjeka i prirode te su je iz tog razloga njegovali s posebnom pažnjom. Postoji oko 50 različitih vrsta drva života, a neke mogu doseći i do 12 metara.  

Drvo života je idealna biljka za ukrašavanje doma i vrta, a zbog jednostavnosti održavanja postaje sve zastupljenija dekoracija. Iako drvo života nije toliko zahtjevno  za održavanje, potrebno je znati kako se presađuje drvo života da bi nastavilo rasti.

Obzirom da je ova biljka prilično velika i osjetljiva, za njeno presađivanje potrebno je barem dvoje ljudi. Prilikom presađivanja drva života u drugu posudu treba paziti da listovi i korijen ostanu neoštećeni.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

Na dno posude potrebno je staviti pijesak ili šljunak kako ne bi došlo do nakupljanja suvišne vode. Drvo života otporno je na sušu i odgovara mu gotova svaka vrsta zemljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Postupak presađivanja drva života

Postupak presađivanja drva života treba se ponavljati svako dvije do tri godine. Kako bi se drvo života pravilno razvijalo treba biti na osvijetljenom mjestu, najbolje pokraj prozora ili na balkonu.

Osim što služi kao dekoracija, Drvo života ima brojna pozitivna svojstva za organizam i zato je idealna kućna biljka za svaku obitelj. Zato je važno posvetiti mu svoju pažnju i vrijeme te naučiti kako se presađuje drvo života.

Upravo se čita

Image
NOVE ZAVRZLAME

Što vas očekuje u seriji 'Miriše na ljubav'? Donosimo sadržaj svih ovotjednih epizoda!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Matematika i fizika

Kako se izračunava površina i kako izračunati kvadraturu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba