Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ugrožena biljka

Kukurijek stanište: Gdje raste kukurijek?

Kukurijek je ukrasna biljka koja se zbog pretjeranog branja nalazi na popisu zaštićenih biljaka. U nastavku saznajte sve o temi kukurijek stanište

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 17.8.2019. u 14:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kukurijek je ukrasna biljka koja se sve češće uzgaja i na našim prostorima. Da bismo vam bolje upoznali s ovom divnom biljkom, donosimo vam savjete za uzgoj, sadnju i održavanje kukurijeka, ali i sve o temi kukurijek stanište.

Kukurijek pravi je vijesnik proljeća, još poznat i pod imenom božićna ruža. U prirodnom okruženju možemo ga pronaći u šumama ili na samim rubovima šuma. S obzirom na prečesto branje ovog predivnog cvijeta, kukurijek je danas među zaštićenim biljkama u svijetu.

Zahvaljujući dekorativnim cvjetovima, kukurijek se najčešće uzgaja kao ukrasna biljka u vrtovima.

Kada je riječ o temi kukurijek stanište, prirodno ih se može naći u šumarcima i na rubovima šuma. Najbolje uspijeva na sunčanim i svijetlim mjestima u vrtu, a sam uzgoj nije zahtjevan ni kompliciran. Kukurijek se može prilagoditi i polusjenovitim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče zemlje u koju ga sadimo, trebala bi biti dobro drenirana i dovoljno vlažna. Naime, zbog velikih potreba za vodom, tlo u kojem raste kukurijek nikad ne bi smjelo ostati suho. S obzirom na to, redovito zalijevanje nešto je bez čega kukurijek biljka ne može uspijevati. Jednom godišnje potrebno je obaviti i orezivanje, a presađivanje po potrebi.

Ovo je bilo sve o temi kukurijek uzgoj te kukurijek stanište.

Upravo se čita

Image
POSLJEDNJI UBODI JE UBILI?

Prikazana snimka strašnog zločina u Lidlu. U 16 sekundi, Đekić je Vesnu ubo 20 puta. Snimku nije htio gledati

Život i stil/ 17.8.2019. u 14:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
jezera

Ledenjačka jezera: koje je najveće ledenjačko jezero u Europi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba