Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
"Smortonosni" kukci

Mamac za stršljene - kako namamiti i riješiti se stršljena

Stršljeni su najveće ose koje mogu narasti i do veličine od 45 mm zbog čega mnogi žive u strahu od ovih kukaca. Naučite stoga kako postaviti mamac za stršljene.

Image
Vijesti.hr/ 20.4.2018. u 1:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stršljeni se širinom svog tjemena te širim prednjim kružnim dijelom abdomena koji se nalazi iza struka znatno razlikuju od ostalih vsta osa.

Stršljeni love razne vrste kukaca pa tako i pčele na samom ulazu u košnice, kako za vrijeme njihovog dolaska, tako i za vrijeme odlaska na pašu. Love i noću za vrijeme punog mjeseca.

Preuveličan mit o ubodu stršljena

Ubod stršljena nije smrtonosan osim ako je osoba alergična te je mit o njima pomalo i preuveličan. Ipak, ako je ubod bio u predjelu usta, potrebno je potražiti pomoć liječnika zbog opasnosti od gušenja. 

Ubod stršljena se uglavnom, uz oprezno kretanje i ophođenje, može izbjeći. Da bi bio smrtonosan, osoba bi morala istovremeno primiti čak 500 uboda! U svakom slučaju je najbolje izbjegavati mjesta na kojima znate da ih možete susresti, i biti vrlo pažljivi ako ih vidite u blizini kako vi ne biste postali mamac za stršljene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Savjetujemo da nikako ne prilazite blizu ako ugledate gnijezdo stršljena, a posebno ne pokušavajte gnijezdo spaliti ili uništiti. Ako ste baš odlučili riješiti se tog gnijezda u vašem susjedstvu, onda to obavezno učinite po noći tako što ćete postaviti mamac za stršljene.

Ako vam zujanje osa i stršljena smeta ili vas plaši pa ih se želite riješiti, upravo je mamac za stršljenje odlično rješenje.

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Uzmite plastičnu bocu od mineralne vode pa ugrijanim oštrim predmetom na njoj napravite rupe promjera 10 mm.  U bocu zatim ulijte 3 dcl piva ili voćnoga soka i objesite je u blizini mjesta okupljanja kukaca što će omražene kukce namamiti.

Vijesti.hr/ 20.4.2018. u 1:56
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sastavnica lirske pjesme

Vrste rime: Naučite koje vrste rima pjesme sadrže

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba