Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZAŠTITA LIMUNA OD ZIME

Prezimljavanje limuna: kako drvo limuna može preživjeti zimu

Iako se drvo limuna lako prilagođava životu na otvorenom, drugačije je kada nastupi zima. Stoga vam donosimo vodič za prezimljavanje limuna

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 18.11.2017. u 15:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dolaze zimski dani, a vi biste željeli zaštititi drvo limuna koje ste posadili u svom vrtu? Donosimo vam korisne savjete za zaštitu i prezimljavanje limuna.

Već je odavno poznato da je limun jedno od najzdravijih voća na svijetu. Zbog toga nije ni čudno da su mnogi odlučili ovu zdravu voćku uzgajati u vlastitom vrtu. Iako se drvo limuna vrlo lako prilagođava uvjetima i životu na otvorenom, drugačije je kada nastupe zimski mjeseci. Naime, limun ne podnosi hladnoću i mraz zbog čega ga je potrebno dobro zaštititi.

Drvo limuna najbolje je prenijeti u zatvoreno kako biljci ne bi bilo hladno ni prevlažno. Najbolje će uspijevati u tegli napunjenoj hranjivom i svježom zemljom. Kod vađenja iz zemlje, potrebno je paziti na korijenje limuna kako se ne bi oštetilo. Nakon stavljanja u teglu, drvo se zalijeva svježom vodom. Zalijevanje je potrebno obavljati redovito, najmanje jednom dnevno.

Presađeno drvo ne smijete smjestiti kod radijatora ni vrata koja se stalno otvaraju. Najbolje ga je staviti na zatvorenu terasu ili pored prozora kako bi biljka dobivala dovoljno sunčeva svjetla tijekom dana. Južna strana idealna je za držanje drveta limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Literatura

Pisanje brojeva slovima - osnovna pravila za pisanje brojeva

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba