Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Biljni svijet

Sadnja biljaka u vašem vrtu

Ako ste zaljubljenik u prirodu i ako imate maleni komad zemlje ili tek slobodno mjesto na terasi, bez problema se možete upustiti u sadnju i dopustiti da vas sadnja biljaka zarazi

Image
Život i stil/ 31.5.2019. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sadnja biljaka znači i posaditi neku od mnogo sorti jabuka ako imate vrt koji to dopušta, ili pak nekih drugih vrsta biljaka. Uvijek je preporuka  nabaviti i pokoju zaboravljenu hrvatsku sortu za sadnju biljaka.

Jabuka se sadi u razdoblju mirovanja, najbolje na jesen i to na dubinu oko pola metra u zemlju. Preporuka je da tlo bude glinasto ili ilovasto. Također, uporaba humusa, kao na primjer, glistinca djeluje na kvalitetniji rast mlade sadnice, uz preporuku blago kiselog tla. Potrebna je optimalna količina svjetlosti, a rast krošnje jabuke ne bi trebao smetati drugim stablima. 
Sadnja biljaka može se nastaviti i u zatvorenom prostoru, jednostavnim uzgojem jedarca, biljke koja ima velik potencijal razvoja.
Sadnja biljaka će osigurati ugodniji i zdraviji prostor u kojem boravite, a osim što je izgledom atraktivan, jedarce će upijati i štetna zračenja i toksine.
Potrebno  mu je samo osigurati određene uvjete uvažavajući nekoliko važnih čimbenika, kao što je svjetlost.

Zanimljiva je i sadnja biljaka u kamenjar. Biljke za kamenjar trebaju mješavinu šljunka, pijeska i humusa. Sadnja biljaka za kamenjar uvijek podrazumijeva da kupimo biljke već uzgojene u posudicama.
Pravilna priprema zemljišta i sama sadnja biljaka su jako bitni, kako bih se zadovoljile potrebe za rastom i razvojem biljke.
Postojeće zemljište je često jako sabijeno i slabo drenirano, te ne dolazi do pravilnog razvoja korjena biljke. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 31.5.2019. u 18:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba