Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KAKO SUŠITI VOĆE

Sušenje marelica: savjeti za pravilno sušenje marelica

Sušenje marelica može se raditi na nekoliko različitih načina, od kojih je najjednostavnije sušenje u pećnici. Taj način ujedno je i najbrži

Image
Foto: Pixabay
Vijesti.hr/ 17.11.2017. u 10:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Suhe marelice bogate su nutritivnim svojstvima i odlične za naše zdravlje, a mi vam donosimo praktične savjete za pravilno sušenje marelica kod kuće.

Marelica je jedna od najbogatijih prirodnih izvora vitamina. Ovo ukusno i zdravo voće posebno je po mnogim nutritivnim vrijednostima, zahvaljujući kojima pomaže u očuvanju našeg zdravlja. Sadrži veliki udio vitamina A, B i C te minerala kao što su željezo, kalcij, kalij i fosfor. Marelica također sadrži velike količine beta-karotena koji posebno djeluje na očuvanje dobrog vida.

Danas se sve češće konzumiraju i suhe marelice, namirnice koje sadrže isti udio vitamina i minerala kao i svježe marelice. Postoje jednostavni trikovi za sušenje marelica zbog čega se mnogi odlučuju za sušenje kod kuće.

Prije samog sušenje marelice je potrebno dobro oprati i očistiti od svih eventualnih nečistoća. Možete ih oguliti, iako nije potrebno pa se i koža može sušiti. Ostavite li kožu na marelicama, one će tijekom sušenja izgubiti manje soka. Raspolovite ih napola te odstranite košticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najljednostavnije sušenje marelica je ono na suncu. Komadiće marelice stavite na drvenu podlogu te izložite suncu. Marelice će biti suhe ostave li se na suncu barem tri dana. Želite li da sušenje marelica bude brže ili vam vrijeme nije dobro poslužilo, odlično rješenje je sušenje u pećnici. Važno je paziti jedino da pećnica ni u kojem trenutku nije pregrijana. Pećnicu stavite na najnižu temperaturu i unutra stavite očišćene marelice. Sušenje bi trebalo biti gotovo za tri do četiri sata.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Monostih, dvostih, trostih

Vrste strofa: prisjetite se koje vrste strofe postoje

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba