Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
biljke

Vrste češnjaka - razlike između proljetnog i jesenskog češnjaka

Češnjak se u prehrani upotrebljavao još za vrijeme starih civilizacija, a kroz povijest ga se koristilo za liječenje raznih bolesti

Image
Foto: pixabay.com
Život i stil/ 9.10.2017. u 14:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Češnjak je začinska biljka koja potječe iz Srednje Azije, a oduvijek se upotrebljava u kulinarstvu i medicini. Najčešće se rabi kao začin, a najveći proizvođač ove biljke je Kina koja proizvodi 77% ukupne svjetske proizvodnje. 

Najčešće se prodaje u glavicama koje su vezane u vijence ili snopove, u prahu ili ekstratku, a razlikujemo dvije vrste češnjaka.

Vrste češnjaka razlikuju se prema vremenu sadnje, pa tako razlikujemo proljetnu vrstu češnjaka i jesensku vrstu češnjaka. Proljetna vrsta češnjaka sadi se u rano proljeće. Ova vrsta češnjaka ne podnosi jača smrzavanja tla, ali je trajniji i čvršći i ukoliko ga se dobro uskladišti, traje i do godinu dana.

Jesenska vrsta češnjaka sadi se u listopadu i za dobar rast treba hladnije vrijeme. Jesenske vrste češnjaka nisu trajne, te ih treba potrošiti do kraja godine ili posaditi na jesen, jer na taj način, neke sorte traju do proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odjevni predmeti i konfekcijske mjere

Znate li koje su američke veličine obuće?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba