Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sad je sretna

Brijala je cijelo lice i tijelo dok nije odlučila da prvo mora samu sebe prihvatiti kakva jest - da bi je prihvatili i drugi

Tijelo Leah Jorgensen počelo se mijenjati kad je bila tinejdžerica zbog hormonskog poremećaja

Image
Foto: Screenshot YouTube/Lifestyle News
Život i stil/ 23.8.2018. u 10:42
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Leah Jorgensen brijala je cijelo svoje tijelo - i to dugo vremena. Ima sindrom policističnih jajnika (PCOS), poremećaj je endokrinog sustava koji utječe na žene u reproduktivnim godinama. Žene sa sindromom policističnih jajnika proizvode veće količine muških hormona. Među ostalim, ova neravnoteža uzrokuje intenzivan rast dlaka na licu i cijelom tijelu.

Tijelo Leah Jorgensen počelo se mijenjati kad je bila tinejdžerica zbog hormonskog poremećaja. Od tada je često nosila odjeću koja bi sakrila "sramotu i neugodnost". Njene noge, ruke, prsa, leđa, trbuh, ramena i lice prekriveni su debelom tamnom dlakom.

"Jako sam dlakava i bilo je vrlo teško to sve sakriti. Razvila sam strašan slučaj anksioznosti i doista mi je sve to utjecalo na moje mentalno zdravlje", rekla je Leah, a prenosi Bright Side.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imala je strategiju - brijanje ili skrivanje. Provela je mnogo sati pokušavajući ukloniti dlake ili se sakriti u odjeći i 'utopiti' se u znoju. Bila je uvjerena da ju ništa, osim usamljenog života, ne čeka s obzirom na činjenicu da je čak i njezin liječnik bio prestrašen kad su se upoznali.

Krajem 2015. Leu je pogodio automobil i završila je u bolnici. Kako bi joj spasili život, počeli su joj rezati odjeću.  Bila je preplašena idejom da će vidjeti i strah ili gađenje u njihovim očima. No, na njezino iznenađenje, njihova je reakcija bila drugačija: "Shvatio sam da nikoga nije briga kako izgledam..."

Upravo se čita

Image
PRIJAVI SE U NOVU SEZONU!

Gdje su danas pobjednici 'Superpara'? Jedni spremaju vjenčanje, drugi ljetos dobili prinovu, a treći se bacili u poljoprivredu

U bolnici je podvrgnuta operaciji i terapiji, a izašla je s novim stavom prema svojim problemima i životu: sve ove negativne emocije koje je osjećala bile su zbog percepcije drugih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prihvaćanje same sebe bio je prvi (i najteži) korak na putu za promjenu. "Nadam se da će dijeljenje moje priče dati hrabrosti drugima." Svi su ljudi jedinstveni i to je u redu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

20 meksičkih sapunica koje ste gledali krajem prošlog stoljeća: prepoznajete li ih sve?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba