Mali borac

Djevojčica sa sindromom Down prije druge godine pobijedila agresivni rak - i to dvaput!

Grace je rođena hitnim carskim rezom. Mama je skoro umrla, ali to je bio tek početak nevjerojatno teškog putovanja

Image
Foto: Facebook/Fight with Amazing Grace Rosian
Život i stil/ 17.4.2018. u 13:00

Valerie Rosian, iz Strongsvilla, Ohio, imala je zastoj srca i umalo umrla dok je rađala kćer Grace hitnim carskim rezom 24. listopada 2016. Mama troje djece ubrzo je saznala da je to bio samo početak nevjerojatno teškog putovanja.

"Kad je rođena, liječnici su nam rekli da Grace ima sindrom Down, ali i oblik leukemije koji je tipičan za djecu sa sindromom Down", rekla je Valerie za People govoreći o malenoj Grace koja sad ima 16 mjeseci. “Bili smo u šoku. U tom trenutku imala sam snažan osjećaj kao da me netko jako lupio u trbuh."

“Bila je teška malo preko 1.8 kilograma i počela je primati kemoterapiju sa samo dva dana starosti. Puno sam plakala i molia se."

Nakon završetka terapije i liječenja, rekli su da je Grace pobijedila rak i to dva mjeseca nakon rođenja. Međutim, liječnici su upozorili roditelje da se leukemija može vratiti. Ipak, ona se radovala samo što je napokon mogla odvesti svoju djevojčicu kući.

Upravo se čita

Image
potresne snimke

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

“Kratko je bila doma kad se bolest ponovno vratila." Valerie Rosian, koji je počela prikupljati sredstava za pokrivanje Graceinih medicinskih troškova, u kolovozu je saznala da je Grace razvila akutnu mijeloičnu leukemiju kao posljedicu početnog karcinoma.

"Kad su mi prvi put rekli da postoji mogućnost da se bolest vrati, zapravo nisam puno mislila o tome", reka je.  Ali nakon druge dijagnoze, pomislija je: "Bože moj, što će se dogoditi?", rekla je za People. "Ali htjeli smo se boriti za nju", nastavila je mama, ističući da je Grace prošla najmanje pet krugova intenzivne kemoterapije.

"Bila je jako bolesna. Počela je gubiti kosu i dobila otvorene rane. Imala bi jako teško povraćanje i proljev. Osjećala sam kao da cijelo vrijeme nosim težinu na prsima ", prisjeća se Rosian kroz suze. "Boli me srce kad pogledam fotografije njenog prvog rođendana. Izgledala je tako bolesno. "

Stvari su počele izgledati puno bolje kad je Gracein rak otišao u remisiju. "Osjećala sam se sretno, ali i čudno jer sam većinu vremena s njom provela u bolnici. Kad smo došle kući, napokon sam mogla biti mama 100 posto."

Valerie dijeli Graceino putovanje na Facebooku i kaže da je Grace, unatoč čestim posjetima liječnicima i slušnog pomagala koje mora nositi, savršena djevojčica.

"Ona je tako sretna beba. Čak i kad je bila bolesna, uvijek se smijala. Uvijek je bila vrlo mala, sretna, razgovarao mala djevojčica. Ona je divno dijete, prekrasne osobnosti, i sretna, razigrana djevojčica."

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 17.4.2018. u 13:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povjerenje na prvom mjestu

Gefufna, cincilator i 'malo' potrošeni diskovi: automehaničar je kao frizer... kad nađete dobrog, ne puštate ga

Više s weba