Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nepoznato o malom gradu

Kamo za vikend? Doznajte što vam sve nudi Daruvar!

Jeste li znali da je Daruvar bio naseljen još u kamenom dobu i to zahvaljući geo-termalnim izvorima? Danas je to grad s oko 8.000 stanovnika i više od 10.000 registriranih vozila.

RTL/ 5.9.2014. u 20:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udaljen svega 125 kilometara od glavnoga grada, Daruvar je prava vodena oaza. Ribnjak Končanica nije mjesto na kojem ćete slušati kojekakve ribičke priče, ali pecati morate. Štoviše, do vas će najvjerojatnije pecati i daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik.

Možda ovaj grad nema veze s Osmanskim Carstvom, ali poznavatelji bureka kažu da se upravo ovdje mota najbolji u ovom djelu Hrvatske.

No, nije to sve što Daruvar nudi! Pri pomisli na ovaj grad, mnogi će se odmah sjetiti kultnih toplica. Masaže i jacuzzi u paketu sa suvremenom teretanom čine pravu ljekovitu oazu!

"Daruvarske toplice specijalizirane su za lječenje reumatskih bolesti, medicinsku rehabilitaciju, ali i za jednu stvar koju nitko nema u okruženju. Toplice su u povijesti, još od 1960. bile centar prirodne pomoći lječenju neplodnosti. Danas ponovo imamo taj program i provodimo ga", pojasnila je Melita Bartoš iz Daruvarskih toplica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije više od 2.000 godina na ovim prostorima počeo je uzgoj vinove loze. Ljubitelji vinske kapljice ovdje će itekako doći na svoje.

"Daruvarska vinska cesta je nastala na području gdje su stari Rimljani još dolazili, oni su otkrili termalne izvore i posadili lozu, a onda je grof Janković to obnovio. Danas se nas nekoliko vinara udružilo u udrugu i napravili smo vinsku cestu", prepričala je Ljiljana Kovačević iz Daruvara.

Upravo se čita

Image
JEDNOSTAVNO OČARAVA

U 'Miriše na ljubav' glumi Serkanovu i Edinu kćer: Evo tko je preslatka sedmogodišnja Maya Basol

Stara narodna kaže: Kad piješ, ne vozi! Zato nemojte misliti da u Daruvaru nemate gdje prespavati. Na poznatom obiteljskom gospodarstvu, za svega stotinjak kuna, dočekat će vas smještaj uređen u tradicionalnom stilu što je idealan bijeg od užurbane svakodnevice.

Spakirajte kovčege i put pod noge jer pitoreskni gradić Daruvar, smješten u srcu Bjelovarsko-bilogorske županije, vaš vikend mogao bi učiniti nezaboravnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Jesem ti bigulicu', 'Ježi ga' i ostale hrvatske pristojne psovke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba