Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
broje se mrtvi

Trend s fatalnim posljedicama: koliko ste daleko spremni ići za savršen selfie?

Prosječna životna dob onih koji su poginuli snimajući selfie je 22 godine, a možda će vas iznenaditi podatak da je u 80 posto slučajeva riječ o muškarcima

Image
Foto: Pixabay
Hina/ 10.10.2018. u 8:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koliko ste daleko spremni ići da biste snimili savršeni selfie? Novi podaci kažu da je u posljednjih nekoliko godina u smrt tako otišlo više od 250 ljudi. 

I dok se čini da je zaluđenost selfiejima, nastala u razdoblju rasta popularnosti društvenih medija uglavnom bezazlena razbibriga, američki znanstvenici raspolažu podacima po kojima ovaj fenomen još uvijek ima fatalne posljedice, osobito među mladima. 

Između 2011. i 2017., 259 osoba smrtno je stradalo pokušavajući snimiti taj impresivni selfie u nekoj ekstremnoj situaciji, podaci su istraživača najveće svjetske bibliografske medicinske baze podataka pohranjeni u Nacionalnoj knjižnici medicine SAD-a u Bethesdi.

Većinom se to događalo na opasnim lokacijama, primjerice na visokim zgradama, na planinama ili uz rub ceste. Utapanje, automobilske nesreće ili padovi s visokih zgrada i uzvisina najčešće su posljedice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rezultati variraju ovisno o regiji i sredstvu, kažu američki istraživači. Polovina svih smrti kao posljedice nastojanja da se napravi dobar selfie zabilježena je u Indiji. U Americi je najviše onih koji su stradali pozirajući s vatrenim oružjem. 

Prosječna životna dob smrtno stradalih je 22 godine, a u 80 posto slučajeva riječ je o muškarcima. 

Upravo se čita

Image
LIGA NACIJA

Hrvatska je na Final Fouru: Saznajte tko prijeti Vatrenima i kad se borimo za titulu

Američki istraživači kažu da su navedeni brojevi vjerojatno nepotpuni s obzirom na to da je riječ o novom fenomenu pa se podaci o ovakvim smrtnim slučajevima i ne evidentiraju. 

Da bi se ovome stalo na kraj stručnjaci savjetuju jasno označavanje područja na kojima se najčešće prave selfieji kao "zone zabrane selfieja". To bi ljude vjerojatno potaknulo na oprez. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Mumbaiju je dosad obilježeno 16 takvih zona, a slične mjere poduzele su Rusije i Indonezija.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Hina/ 10.10.2018. u 8:03
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
pape, dida i brat

Najnoviji izdanak velike splitske nogometne dinastije postao najmlađi debitant u povijesti Hajduka

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba