Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
imaju sve više poklonika

Kreativni dvojac 'Kut na kvadrat' na sajmu InDizajn predstavlja novu kolekciju

Vole eksperimentirati s betonskim formama, teksturama i recikliranim materijalima, a na ovogodišnjem će sajmu predstaviti novu kolekciju ukrasa za dom

Image
Život i stil/ 27.8.2019. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U njihove tegle može se posaditi i mahovina i palma, a uz lampe, koje će sjajno izgledati u svakom modernom interijeru, može se birati boja kabela. Ljubitelje industrijskog dizajna posebno oduševljavaju. I vole eksperimentirati s betonskim formama, teksturama i recikliranim materijalima. Oni su Kut na kvadrat, a lista njihovih poklonika je sve duža. 

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

Krešimir Tušak i Tonći Urošević, kreativni dvojac koji stoji iza brenda, na ovogodišnjem će izdanju sajma InDizajn predstaviti svoju novu kolekciju ukrasa za dom. „Trenutno završavamo kolekciju od dubinski pigmentiranog betona koju će javnost prvi puta moći vidjeti upravo na sajmu koji se od 26. do 29. rujna održava u Areni Zagreb“, otkrili su. Kut na kvadrat je jedinstveni brend na tržištu. Svaki njihov komad je ručno rađen, a pri izradi kalupa koriste reciklirane materijale. Njihovi kalupi nisu generički, a dizajn proizvoda, završnu obradu te plasiranje proizvoda rade sasvim sami. Primarno se vode funkcionalnošću predmeta i estetikom prilagođenoj upravo potrebom predmeta, bilo da se radi o posudi za biljku, lampi ili svijećnjaku. 

shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

 „Beton nam se svidio zbog njegovih svojstava i tekstura. Zbog svoje univerzalnosti i suvremenosti primjene lako se kombinira s drugim materijalima te ga je zbog toga lako uklopiti i u klasično i moderno uređene domove. Obzirom da je relativno nov medij koji se koristi u svrhu oblikovanja predmeta, namještaja i općenito home decor dodataka; predstavlja nam velik izazov, a mogućnosti izvedbe su neograničene što nam daje veliku slobodu izražavanja“, ispričali su dečki. Kut na kvadrat nastao je 2017. godine kada su krenuli realizirati ideje koje su im se “motale” po glavama. Nakon što su proučili materijal, njegova svojstva te način obrade i idealnog sastava krenuli su u izradu testnih modela. 

U sklopu programa Bazar na InDizajn sajmu predstavit će desetak različitih rješenja posuda za biljke, nekoliko vrsta lampi te različitih funkcionalnih dodataka za dom poput podložaka i zdjela za voće.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
shimmer fallback
Foto:
shimmer fallback

„Cilj nam je uvijek isti - dobiti funkcionalan, višenamjenski proizvod. Želimo staviti naglasak na sadržaj, a ne na ambalažu. Upravo zbog takve ideje naš konačni proizvod je minimalističkog izričaja, a sam materijal daje mu notu industrijskog dizajna“, zaključili su. 

Život i stil/ 27.8.2019. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču