Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Gdje ste bili prije 15 godina?

Osnivanje Facebooka, zlatni rukometaši u Ateni: Vraćamo vas u 2004. godinu

Gdje ste bili i što ste radili prije 15 godina, ne znamo, ali vas možemo kratkim vraćanjem vremena unazad podsjetiti što se sve događalo 'globalno' kod nas i u svijetu. 2004. godina bila je zaslužna za osnivanje najpopularnije društvene mreže u povijesti, i danas aktualnog Facebooka. Također, bila je to i godina Olimpijskih igara u Ateni na kojima su se Hrvati itekako proslavili. Uostalom, to je i godina RTL-a u Hrvatskoj. Kliknite 'SLJEDEĆA' za te i ostale zanimljivosti:

Image
Foto: YouTube, Facebook
Buzzara.hr/ 29.8.2019. u 10:12

Olimpijske igre u Ateni

Hrvatska na je Olimpijskim igrama u Ateni 2004. nastupila s nešto manje sportaša nego li na Igrama u Sydneyu četiri godine ranije, ali je ostvaren bitno bolji uspjeh: osvojeno je pet medalja, najviše u povijesti hrvatskih samostalnih nastupa na ljetnim Olimpijskim igrama.

Najviše su se proslavili naši rukometaši osvojivši zlatnu medalju: vratari: Vladimir Šola, Venio Losert i Valter Matošević, lijeva krila: Nikša Kaleb i Goran Šprem, desna krila: Mirza Džomba i Vedran Zrnić, kružni napadači: Igor Vori, Patrik Ćavar i Matija Štritof, vanjski igrači: Tonči Valčić, Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Ivica Obrvan, Drago Vuković, Ivano Balić, Slavko Goluža, Denis Špoljarić, Petar Metličić, Igor Kos i Tomislav Brož. Od planiranih na popisu nije bio Renato Sulić. U pričuvi su bili: Mario Kelentrić, Ivan Vukas, Zoran Jeftić, Krešimir Ivanković, Franjo Lelić, Ivan Pongračić, Boris Lisica i Nikola Blažičko.

Nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu godinu ranije, okrunili su se i ovim zlatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodajmo i da smo osvojili na tim Olimpijskim igrama i 2 srebra ( Duje Draganja, Niška i Siniša Skelin), kao i 2 bronce (Tenis - parovi - Mario Ančić i Ivan Ljubičić,
Dizanje utega - do 69 kg - Nikolaj Pešalov)

1/7
Buzzara.hr/ 29.8.2019. u 10:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba