HEV zrake

Plavo svjetlo ekrana šteti vašim očima - kako se zaštititi?

Koliko znamo o zrakama kojima smo svakodnevno izloženi, a prijete nam iz računala, tableta i mobitela?

Image
Foto: Thinkstock
Život i stil/ 18.9.2018. u 9:47

O tome koliko su UVA i UVB sunčeve zrake opasne za našu kožu govori se mnogo, pa uglavnom vodimo računa o zaštiti kada se izlažemo suncu, ili smo barem svjesni štetnosti pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama. Nanošenje SPF faktora postalo je sastavni dio njege kože ljeti. No, koliko znamo o zrakama kojima smo svakodnevno izloženi, a prijete nam iz računala, tableta i mobitela

HEV zrake nova su opasnost koja nam prijeti jer smo joj izloženi konstantno, one  spadaju u plavi pojas elektromagnetskog svijetla, blizu ljubičastih zraka, a našoj koži iznimno štete jer prodiru dublje i uzrokuju veća oštećenja i starenja kože. U vremenu kada se sve obavlja preko mobitela ili laptopa teško je da joj se možemo oduprijeti, ali možemo prevenirati opasnost jer i za HEV zrake postoji adekvatna zaštita. 

Kako bismo mogli bezbrižno koristiti elektroničke uređaje popularni francuski brand naočala lansirao je na tržište kolekciju Screen Range, točnije naočale za ekran. Screen Range modeli IZIPIZI naočala imaju posebne leće koje filtriraju 40% plavog svjetla s 'tankih' ekrana štiteći vaše oči. Naočale za ekran su bezdioptrijske i s dioptrijom za čitanje, a dolaze u tri oblika i u deset boja. Uz to, naočale su modernog dizajna pa se odlično uklapaju u svaki modni stil, što je karakteristika IZIPIZI naočala.

IZIPIZI se pobrinuo i da vaši školarci ne bi ostali zakinuti. Djeca provode puno vremena pred ekranima, a kako bi i njihove osjetljive oči bile zaštićene lansirana je kolekcija Screen Junior, za djecu od 4 do 9 godina starosti, koje dolaze u tri oblika i četiri boje, pogodno za sve stilove vaših mališana. 

Upravo se čita

Image
potresne snimke

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 18.9.2018. u 9:47

Više s weba

Pročitajte još

shimmer fallback
Biografija

Biografija: Zlatko Tomčić

Više s weba