Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Mapa nebeskog svoda

U subotu u 11 usmjerite mobitele prema nebu i budite dio umjetničkog projekta 'Picture Sky'

U masovnom fotografiranju neba možete sudjelovati s različitih lokacija u gradu Zagrebu

Image
Život i stil/ 30.11.2018. u 7:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Točno u 11:03:42 sati u subotu 1. prosinca iznad Zagreba prolazit će TERRA satelit koji će u tom trenutku snimati grad iz svoje orbite. Kolektivno fotografiranje neba pod nazivom "Picture Sky" umjetnički je projekt američko-poljskog dua Karoline Sobecke i Christophera Bakera, a koji sve zaljubljenike u svemir i umjetnost pozivaju na participativni događaj koji će biti dio izložbe "Strojevi nisu sami" šestog po redu međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art. Festival će se održati od 18. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Upute za snimanje su jednostavne!

U masovnom fotografiranju neba možete sudjelovati s različitih lokacija u gradu Zagrebu. Dovoljno je da usmjerite kameru prema sjeveru, fotografirate nebo i svoju fotografiju uploadate na internetsku aplikaciju "Picture Sky". Dobivene fotografije spajat će se u mapu nebeskog svoda, jednu veliku fotografiju koja će biti dio izložbe "Strojevi nisu sami" na Device_art festivalu. Putem aplikacije moći ćete i odabrati želite li da vaše ime stoji uz fotografiju i umjetnički rad, a organizatori festivala KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse svakog će potpisanog autora nagraditi ulaznicom za izložbu "Strojevi nisu sami".

Image
Foto:
Image

Zagreb na globalnoj mapi suvremene umjetnosti! 

Šesti po redu međunarodni Device_art festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija kustoski je konceptualizirao renomirani kineski kustos ZHANG Ga, svjetsko ime koje je kuriralo jednu od najvećih novomedijskih izložbi u povijesti – Synthetic Times: International New Media Art Exhibition na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ovu izložbu posjetilo je više od 100 tisuća posjetitelja. 

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti, a organizira ga udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 30.11.2018. u 7:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba