Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ptice ljubimci

Amazonski papagaj: što očekivati od ove atraktivne papige

Amazonski papagaj ističe se svojim izgledom, ali i karakterom. Otkrijte je li ovo pravi kućni ljubimac za vas i što mu sve trebate omogućiti za uspješan razvoj

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 19.1.2019. u 18:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Amazonski papagaj naziv je za papagaje koji dolaze iz roda Amazona. Radi se o velikim papagajima koji obitavaju na podružju Meksika, Kariba i Južne Amerike. Lako ih je prepoznati po zelenoj boji, a mogu biti prošarani drugim nijansama ovisno o vrsti. 

Prehrana mora uključivati orašaste plodove, sjemenke i lišće, a amazonski papagaj posebno preferira voće koje pozitivno utječe na probavu.

Ono po čemu se ističe je njegova volja za komunikacijom. Amazonci obožavaju komunicirati s ljudima i nerijetko koriste svoje tijelo kako bi vam pokazali na što ciljaju i kako se osjećaju. U kratkom ćete vremenu svladati njegove poruke i znati što vam ljubimac želi reći. Dobri su i u oponašanju ljudskog govora, ali iglazbe. 

Amazonski papagaj je dosta teritorijalan ljubimac i štiti svoju krletku i područjje oko nje. Posebno su oštriji kada u proljeće kada je sezona parenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovo su simpatične papige koje vole komunicirati, ali mogu biti i pohlepni za hranom. Važno je polako odgajati pticu i navikavati je na vaš prostor. Amazonski papagaj odnosi se na vrste: Amazona collaria, Amazona vittata, Amazons leucocephala, Amazona agilis, Amazona pretrrei i još mnoge druge.


Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Život i stil/ 19.1.2019. u 18:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Higijena i zdravlje

Znate li kako izgleda stjenica?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba