Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NAJPOPULARNIJA VRSTA BIŠONA

Bišon havanezer i sve o njemu: vodič za vlasnike havanezera

Razmišljate o nabavljanju malog psa, idealnog za držanje u stanu? Ako je vaš odgovor da, za vas je odličan izbor bišon havanezer

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 27.3.2017. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bišon havanezer trenutno je najpopularnija pasmina bišona, a sve ga češće možemo pronaći i kod nas. Smatra se da pasmina dolazi iz zapadnog Mediterana, točnije talijanskog i španjolskog priobalja gdje su uvezeni s daleke Kube.

Izgled i glavne karakteristike

Havanski bišon ima maleno, ali čvrsto tijelo u potpunosti prekriveno glatkom i dugom dlakom. Zahvaljujući mirnoj i dobroćudnoj naravi idealan je za držanje u stanu ili kući. Osim toga, havanezer je vrlo inteligentna pasmina koja voli i želi učiti. Jedino je važno da se s dresurom i socijalizacijom krene što ranije. U protivnome, vaš havanezer postat će sklon nepotrebnom lajanju i uništavanju predmeta po kući.

Iako su stvoreni za život u malim prostorima, havanezeri ne vole predugo biti ostavljeni sami. Stoga se ne preporučuju onim vlasnicima kojih većinu dana nema kod kuće. Što se tiče kretanja, tu nisu pretjerano zahtjevni. Dovoljna im je jedna šetnja dnevno, otprilike u trajanju do pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Karakter i njega havanezera

Havanezer je izrazito prilagodljiv pas i odlično se slaže sa svim ukućanima. Posebno je privržen jednom vlasniku kojeg doživljava kao vlastitog „gospodara“. Prijateljski je raspoložen i prema drugim kućnim ljubimcima.

Upravo se čita

Image
tuga nakon blagdana

Bolni gubitak zvijezde emisije 'Lovci na nekretnine': 'Donio je jako puno radosti u moj život'

Bez obzira na to što je havanezer sam po sebi nezahtjevan pas, bez pravilne njege i brige neće izrasti u zdravog psa. Češljanje je jedna od najbitnijih stvari jer je havanezer poznat po svojoj divnoj, dugoj dlaci. Preporučuje se češljanje barem jednom dnevno, ovisno o tome je li njegova dlaka sklona zapetljavanju ili ne. Ako vaš bišon obožava duge šetnje, barem dvaput mjesečno trebali biste ga dobro okupati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SPREMNI DOČEKAJTE PRINOVE

Vrijeme okota: saznajte koliko mačka nosi mačiće

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba