kućni ljubimci

Glodavci kućni ljubimci - najpopularniji glodavci kućni ljubimci

Glodavci kućni ljubimci jedni su od najpopularnijih kućnih ljubimaca jer ne zauzimaju puno prostora, a njihovo održavanje ne zahtjeva puno vremena

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 27.11.2017. u 11:07

U Hrvatskoj je već desetljećima najtraženiji glodavac kućni ljubimac hrčak, no uz njega i druge glodavce poput zamoraca, mnogi se odlučuju kao glodavce kućne ljubimce uzeti nove vrste poput tvorova, domaćih miševa, štakora, gerbila i degua.

Kućni miš je glodavac kućni ljubimac s područja Afrike, Azije i Europe. Većina ovih glodavaca živi godinu i pol do dvije godine, a prepoznatljivi su po svojoj veličini od samo 10 centimetara i težini od 30 grama te po tome što su noću aktivni dok preko dana spavaju.

Degui su glodavci kućni ljubimci koji su porijeklom iz Čilea. Specifičnost ove vrste glodavaca je da imaju  poteškoća s probavljanjem šećera, te se često koriste u laboratorijima kao životinje na kojima se testiraju lijekovi za dijabetes.

Činčile su živahni glodavci kućni ljubimci koji su većinom aktivni noću. Inteligentni su glodavci koje se može dresirati, a prepoznatljivi su po svilenoj boji krzna, brkovima i velikim ušima. Činčile se od ostalih glodavaca razlikuju po dugom životnom vijeku koji može potrajati i do 20 godina.

Zbog toga što ponekad mogu biti agresivne činčile se ne preporučuju maloj djeci.   

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
potresne snimke

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

Život i stil/ 27.11.2017. u 11:07

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kućni ljubimci

Znate li kako se riješiti buha na psu prirodnim putem?

Više s weba