Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KUĆNI LJUBIMCI

Kako dresirati psa da ne izlazi iz dvorišta?

Pas vam izlazi iz dvorišta i ne znate što učiniti? Evo nekoliko savjeta kako to spriječiti

Image
Život i stil/ 26.11.2018. u 17:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dresura psa nije jednostavna. Za to je potrebno puno strpljenja i volje kako bi vaš najbolji prijatelj – pas naučio što smije, što ne smije i neke osnovne komande.

Psi su razigrana, radoznala bića koja vole istraživati svijet oko sebe i sve što ga okružuje. Tako se nerijetko desi da jednostavno odšeće iz dvorišta. Problem nastaje u trenutku kada pas previše zaluta i izgubi put do svoje kuće. Iz predostrožnosti, najbolja stvar koju možete napraviti da bi spriječili odlazak iz dvorišta je da postavite ogradu.

Ograda koju postavljate mora biti veće visine od vašeg psa kako ju ne bi mogao preskočiti. Trebali bi postaviti čvrst betonski temelj i ogradu od čvrstog materijala.

Jedan od razloga bježanja psa iz dvorišta je zanemarivanje, pas osjeti kada se s njim nitko ne želi socijalizirati, igrati ili šetati. Pas je društveno biće koje ima fizičke, emocionalne, društvene i mentalne potrebe. Pas nije igračka na baterije i ne možete ga upaliti i ugasiti kada vama odgovara. Treba poštivati njegove potrebe kako bi on poštivao vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Psa možete naučiti da ne izlazi sam iz dvorišta ako ga na primjer šećete nekoliko puta dnevno na uzici. Tada će pas dobiti poruku da se izvan dvorišta ide samo s vama – vlasnikom, a ne samostalno. Kada vaš pas izađe iz dvorišta, treba ga izgrditi jer svaki „bijeg“ njemu je samo po sebi nagrada. Treba ga kazniti na neki način – naravno, sve što je nehumano ne dolazi u obzir. Zamislite da je vaš pas vaše dijete, povisite ton kako bi pas shvatio ozbiljnost i ljutnju. Nemojte ga tući i udarati, već pronaći na primjer stare novine i time ga zaplašiti. Možete ga također staviti na povodac dužine 10-ak metara kako bi pas shvatio koliki mu je domet.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
ŽIVOT PIŠE VELIKE PRIČE

Najpoznatija dadilja scenarij za seriju napisala je zbog PTSP-a, tragičan događaj za Fran Drescher bio je ključan!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pasmine pasa

Znate li koji je najjači pas na svijetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba