Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VRSTA PATULJASTOG KUNIĆA

Ovnoliki kunić kao kućni ljubimac: savjeti za početnike

Ovnoliki kunić sve je češće izbor mnogih obitelji koje ga u svojim domovima rado drže kao kućnog ljubimca. Mi vam donosimo savjete kako pravilno brinuti o njemu

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 19.4.2017. u 16:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovnoliki kunić posebna je vrsta kunića, a zahvaljujući miroljubivoj naravi i poslušnosti, danas ga sve češće možemo pronaći kao kućnog ljubimca. Za vas smo izdvojili osnovne karakteristike i osobine ove simpatične životinjske vrste.

Razmišljate o nabavljanju ovnolikog kunića, no niste previše upoznati s ovom vrstom? Ne brinite! Mi vam možemo pomoći. Najprije je važno znati što je uopće ovnoliki kunić te koje su njegove najvažnije karakteristike.

Osobine i karakteristike kunića

Ovnoliki kunić pripada skupini velikih kunića. Karakterističan je po zbijenom tijelu prekrivenom dugom, mekanom i svilenom dlakom. Njegovo predivno krzno dolazi u raznim bojama, od jednobojnih pa sve do najšarenijih nijansi. Poznat je po izrazito klempavim ušima koje su na samim vrhovima zaobljene. Težina ovnolikog kućina u prosjeku iznosi od četiri do šest kilograma, a mužjaci su u pravilu nešto teži i veći od ženki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče samog karaktera, ovnoliki kunić poznat je po društvenoj naravi i razigranosti. Dobro se prilagođava uvjetima u stanu, a odlično se slaže i s ostalim kućnim ljubimcima. Po prirodi je vrlo živahan pa je odličan za sve one koji se obožavaju često igrati sa svojim ljubimcem. Upravo zbog društvene naravi, ovnoliki kunići ne vole predugo ostajati sami jer se odmah osjećaju napušteno i usamljeno.

Kavez kao najbolje mjesto za držanje

Upravo se čita

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Hana Sokač iz 'Života na vagi' o nevjerojatnoj transformaciji: 'Promijenila sam baš sve, kroz tijelo gradim zdravlje'

Ova vrsta kunića nije posebno navikla na život u prirodi jer je oduvijek živjela među ljudima. Zbog toga se preporučuje ovnolikog kunića držati u stanu ili kući, točnije u čistom i prostranom kavezu.

U kavez je potrebno staviti pojilicu i masivnu hranilicu kako vaš kunić nikad ne bi ostao gladan, a dobro mu je ostaviti i koji igračkicu da se poigra s njom kad je sam. Osim toga, posebno je važno naglasiti da svog kunića redovito trebate puštati van iz kaveza kako bi se istrčao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
samotnjaci aktivni noću

Znate li što jede jež?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba