Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KUĆNI LJUBIMCI

Prehrana kod maltezera: Kako ga hraniti?

Za vas smo saznali sve što trebate znati o prehrani maltezera

Image
Život i stil/ 26.11.2018. u 18:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prehrana kod svake pasmine je od iznimno bitne važnosti, pogotovo kada su u pitanju male pasmine koje su s nepravilnom prehranom skloni debljanju i mnogim zdravstvenim poteškoćama.

Kada je riječ o prehrani kod maltezera morate pripaziti na doziranje. Bilo da je riječ o štencu ili odraslom maltezeru, prehrana je ključan faktor. Prevelike i neredovite ili prečeste doze hrane uzrokovat će pretilost, poteškoće u kretanju, disanju i probleme s kostima, kukovima i zglobovima. 

Štenci

Budući da štencu maltezera treba 10 mjeseci da dosegne veličinu odraslog maltezera, prehrana mora biti uravnotežena. Suha, dehidrirana hrana mora biti svakodnevni obrok, a ukoliko pas odbija jesti suhu hranu, istu treba namočiti u mlakoj vodi i ponuditi mu. Broj obroka kroz dan trebao bi biti između 3 i 5 obroka u danu, ali u manjim količinama do šestog mjeseca života. Hranu bi trebalo davati svaki dan u isto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mladi psi

Mladi psi su oni u dobi od 6 do 12 mjeseci starosti. U toj dobi uobičajeno je hraniti ga dva do tri puta u danu, također svaki dan u isto vrijeme kako bi pas poznavao svoj raspored.

Upravo se čita

Image
OD PONEDJELJKA DO PETKA U 20.15 SATI

Vrijeme je za delicije iz Karlovačke županije! Uslast!

Odrasli psi

Odraslim maltezerima hranu treba početi davati dva puta u danu, naravno, svaki dan u isto vrijeme. Njegovu hranu treba obogatiti omega 3 masnim kiselinama, kalcijem i vitaminima. Hrana koja mu se daje mora biti uvijek od istog proizvođača, a promijeniti ju možete ako primjetite probleme u probavi i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stariji psi

Starijim maltezerima fali energije, fali im elan i teže se kreću. Tako to ide sa starošću - kao i kod ljudi. Potrebne su mu određene doze omega 3 masnih kiselina, kalcija za jačanje kostiju i vitamina za jačanje imuniteta.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mačke kao ljubimci

Gliste kod mačaka: kako ih prepoznati i ukloniti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba