Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Odgoj kućnih ljubimaca

Saznajte kako naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu

Savjeti za vlasnike kućnih ljubimaca i one koji će to postati; može li štene naučiti da obaviti nuždu u našem domu nije u redu i da je to pogrešno? Naravno da ne može

Image
Foto: Ilustracija/photos.com
Život i stil/ 13.5.2018. u 20:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada maleno štene dođe u vaš dom prvo što ćete se zapitati je kako naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu.

Bilo bi idealno kada biste se mogli cjelodnevno posvetiti vašem psu barem tjedan, dva, i u tom vremenu naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu. Na mjestu koje ste vi predvidjeli za to. 

Uvijek možete opremiti pseći krevetić i transporter s upijajućim umetcima, ali, iako ćete se toga htjeti riješiti što prije, ovo će biti neophodno u vremenu učenja i prilagodbe.

Dakle, kako naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Do dvanaest tjedna starosti štene nema fizičku kontrolu nad obavljanjem nužde te samo obavlja prirodnu potrebu.

Budući da psićima njihov prirodni instinkt ne dozvoljava da obavljaju nuždu u blizini svog doma, početak učenja će biti vaše šetnje od doma do mjesta za koje mislite da će biti odgovarajuće za vašeg štenca da počne s učenjem obavljanja nužde. Budite spremni da to može potrajati tjednima pa čak i mjesecima te imajte puno strpljenja.

Upravo se čita

Image
zbog usklađivanja

Dobra vijest za umirovljenike! Stižu veće mirovine, evo kada kreću isplate

Image

prehrana štenca,

Foto: Pixabay.com
Image

prehrana štenca,

Pixabay.com

Jedan od prvih koraka kako naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu je da ga, kada uočite da će vaš ljubimac obaviti nuždu, probate što prije prenijeti na mjesto koje ste vi predvidjeli kao njegovo mjesto za obavljanje nužde..

Ako štene ne obavi nuždu tamo gdje vi želite, nemojte ga kažnjavati. Mladim štencima je dovoljno da prođe tek nekoliko sekundi i on vašu kaznu neće moći povezati sa svojom „neprimjerenom“radnjom. Tako neće znati zbog čega je kažnjen a to kod njega može izazvati priličnu zbunjenost i veliku nesigurnost. Samo nastavite s ponavljanjem ovoga "prenošenja" štenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

WC za pse također može biti odgovor na pitanje - kako naučiti štene da obavlja nuždu na jednom mjestu.  WC-om za pse ga možete naučiti na higijenske navike. Svaki dan povucite WC prema ulaznim vratima sve dok ga uskoro ne stavite ispred ulaznih vrata. Tako će se vaše štene naviknuti na obavljanje nužde u WC izvan stana.

Naravno, i dalje će malom psiću trebati nekoliko tjedana da nauči pravila o životu u domu s ljudima, ali s puno strpljenja ćete vi i vaš psić ovaj korak na kraju svladati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Život i stil/ 13.5.2018. u 20:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PONAŠANJE ŽIVOTINJA

Što rade i kako se pripremaju šumske životinje u jesen

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba