Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pas kao suputnik

Sve što trebate ponijeti sa sobom na putovanje sa psom

Putovanje sa psom može proći veoma jednostavno ako pratite ove upute koje smo naveli u nastavku

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 25.6.2020. u 8:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Godišnji odmori podrazumijevaju česta putovanja na koja bismo rado poveli i naše kućne ljubimce. No, oni zahtjevaju dodatnu pripremu i prtljagu. Saznajte što sve trebate ponijeti sa sobom kada se odlučite na putovanje sa psom

Prije nego što odlučite u koju zemlju želite ići na putovanje sa psom, najbolje je provjeriti s konzulatom te države kako biste potvrdili što trebate za ulazak ljubimca u državu. Najvećim dijelom, zemlje EU imaju standardna pravila. Pravila nalažu da morate nositi individualnu putovnicu za svog ljubimca s vama cjelovremeno, vaš ljubimac mora imati aktualni certifikat na cijepljenje protiv bjesnoće i kako su se pravila promijenila u 2011, mora biti čipiran.

Kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja prilikom dolaska u željeno mjesto, provjerite jesu li ljubimci dopušteni u mjestu kojem odsjedate ili morate li platiti dodatno kako bi Vaš ljubimac mogao odsjesti s Vama. Dobro je provjeriti vremensku prognozu za destinaciju prije putovanja i osigurati da ćete imati dovoljno mjesta u blizini kako bi Vaš pas mogao dobiti dovoljno vježbe ili čak plivati.

Također, sigurajte se da imate kontakt lokalnog veterinara, u slučaju nužde. Zaštita psa od parazita je posebno važna kada putujete u inozemstvo. Pitajte svog veterinara za preporuku odgovarajućeg repelenta parazita. Definitivno spakirajte četku, češalj za buhe i uklanjač krpelja u torbu Vašeg psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ponesite uobičajenu hranu i grickalice za psa s Vama, kako biste izbjegli probleme s hranom. Također ne zaboravite hranu i zdjelicu za vodu, povodac, ogrlicu, ručnike i vrećice za izmet. Najvažnije, ne zaboravite spakirati lijekove ako ih pas mora unositi, kao i prvu pomoć za psa u slučaju nužde.

Investiranje u oznaku s adresom na ogrlici psa s vašom kućnom adresom, ali i adresom za vrijeme odmora je razuman oprez. To će vam pomoći u bržem nalaženju psa, u slučaju da se izgubi.

Upravo se čita

Image
ZBOG SALMONELE

RTL na farmi koja će morati uništiti 150 tisuća kokoši: 'Ovo ne bih crnom đavlu poželio. Očito nekome smetam'

Da biste osigurali da se pas osjeća kao i kod kuće tijekom odmora, ponesite njegov krevet i omiljene igračke s vama. Ako pratite ove savjete, putovanje sa psom će proći bez ikakvih problema. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Život i stil/ 25.6.2020. u 8:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
kukci

Zmijski češalj - stonoga koja se hrani grinjem

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba