Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ZEC KAO KUĆNI LJUBIMAC

Životni vijek zeca: koliko dugo živi zec

Važno je naglasiti da životni vijek zeca mnogo ovisi o uvjetima u kojima živi, kao i njegovo zdravstveno stanje

Image
Foto: Pixabay
Život i stil/ 22.12.2017. u 7:01
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve više ljudi odabire zeca kao kućnog ljubimca, a njegov životni vijek uvelike ovisi o uvjetima u kojima živi, ali i njegovom zdravlju. Donosimo vam sve o zecu kao kućnom ljubimci, te podatke koliko iznosi životni vijek zeca.

Zečevi su sve popularniji odabir za kućnog ljubimca, prvenstveno zbog toga što ne zahtijevaju previše brige i njege. Što se tiče njihovog karaktera, zečevi su izuzetno druželjubive, razigrane i dobroćudne životinjice. Odlično se slažu s djecom, kao i ostalim kućnim ljubimcima. Važno je spomenuti da su zečevi životinje koje se brzo vežu za vlasnika, baš poput pasa.

Zec je kućni ljubimac kojeg možete i dresirati, ali je potrebno mnogo rada te truda da se to postigne. Nakon kupnje, zeca je najbolje držati u čistom i dovoljno prostranom kavezu. Zec u kavezu uvijek treba imati svježu vodu i dostupnu hranu.

Danas se u mnogim trgovinama, u sklopu kaveza, mogu kupiti pojilica i hranilica što uvelike pojednostavljuje hranjenje. Što se tiče njegove prehrane, zec najviše uživa u zelenom lisnatom povrću i korijenju. To su najčešće zelena salata, matovilac, komorač, celer, lišće mrkve te crveni radič. Osim povrća, pravilu poslasticu predstavljaju mu i jabuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što se tiče godina, životni vijek zeca kreće se od pet do devet godina. Važno je naglasiti da životni vijek mnogo ovisi o uvjetima u kojima živi, kao i njegovo zdravstveno stanje. Iako su poznati podaci da neki zečevi dožive i do 14 godina, to je ipak rijetkost.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
dobar provod

KAKVA EKIPA! Zvijezde 'Života na vagi' slavile Čapinu pobjedu, zabavljali se i plesali do sitnih sati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
egzotični kućni ljubimac

Majmun kao kućni ljubimac - što sve trebate znati o egzotičnom ljubimcu?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba