Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Pasmine pasa

Znate li kako se igrati sa psom

Ako ste već nabavili novog četveronožnog ljubimca, to podrazumijeva i nove obaveze.Psića nije dovoljno samo hraniti i češljati, morate znati i kako se igrati sa psom

Image

kako se igrati sa psom

Foto: www.pixabay.com
Život i stil/ 8.1.2019. u 7:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

​Na početku svakog odnosa čovjek - pas, javlja se i pitanje kod samog vlasnika - kako se igrati sa psom. Morate voditi računa o kondiciji vašega psa, vašega prijatelja, i nećemo pretjerati kada kažemo, jednog dijela vas.
Ako se budete bavili sportom zajedno sa vašim vjernim prijateljem, on će vam uzvratiti ljubav još većom privrženošću.

Da biste ostvarili kontakt sa psom, evo i nekoliko savjeta kako se igrati sa psom, a pomoću njih ćete i ostvariti bolji kontakt sa psom 

Svaki vlasnik psa bi svom psu htio biti najzanimljiviji i najbolji, a igra ili zajedničke sportske aktivnosti pomoći će vam da uspostavite kontakt. Evo kako se igrati sa psom. 

Najvažnije je početi igru sa svojim ljubimcem dok je još štene, ne dopuštajte mu da sam sebi traži zabavu, ostavljajte ga na miru samo kada treba obaviti nuždu, jesti ili želi drijemnuti.

Upravo zahvaljujući toj igri odgojit ćete jednog poslušnog i odanog psa, ali i spriječiti ljubimca da stekne loše navike.
Jer ako vaš pas bude znao da će šetnja za njega biti zanimljivo provedeno vrijeme, neće htjeti otići od vas ni na jedan korak.

Štene će brzo shvatiti da mu gazda može ponuditi puno bolju zabavu nego što je to potraga za ostacima hrane naokolo, pa sigurno nećete imati problema sa psom koji odluta od vas u potragu za hranom po ulici. Sve su to osnove za dresuru ali i sudjelovanje u igri kojom pomažete psu da bude u odličnoj formi.

Zapamtite, tako ne samo da sudjelujete u igri, već radite osnovu za dresuru, a također pomažete psu  jer je svakom predstavniku njegove vrste, za neophodno funkcioniranje organizma, neophodan određeni fizički napor.

Kako i s čime se igrati sa psom

Najbolje je da za igru koristite mekane igračke, ugodne za držanje u čeljusti, recimo krpene, gumene ili od mekane jelenske kože. A najvažnije je da pritom ne trčite za psom već od njega.

Obično trčanje može biti vesela i korisna zabava, posebno ako se to čini s preprekama ili na neravnom terenu, sve postaje još interesantnije.
Morate odrediti i jedno osnovno pravilo igre sa psom koje uvijek morate imati na umu  ako se igrate sa psom, a to je da čovjek ne može biti igračka ili ravnopravan partner u igri, jer se mora znati tko je lider. Radi toga tijekom svake igre između psa i gazde treba biti prisutan ”posrednik”, npr. igračka ili štapić.

Sport sa psom prije svega je blisko druženje, za koje nažalost nemamo dovoljno vremena. Ali kojim vrstama sporta se uopće možemo zanimati s ljubimcem?

Frizbi je jedan od sportova koji se najviše sviđa psima kada ne znate kako se igrati sa psom. Vlasnik baca u zrak specijalni frizbi tanjur, a njegov ljubimac mu ga donosi.Ovo je vrhunska pseća zabava!

Sve navedene aktivnosti mogu bitii natjecateljske, ali važniji od pobjede je kontakt psa i čovjeka, a najvažnije je da oboje uživaju pa smo stoga i odabrali za ovaj članak neke savjete kako se igrati sa psom.

Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KUĆNI LJUBIMCI

Papige pričalice: tko su top 5 papiga koje govore?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba