Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kućni ljubimci

Znate li koje ribice mogu biti zajedno u akvariju?

Po principu da u prirodi veća riba jede manju, ako ne pazimo koje ribice mogu biti zajedno u akvariju, moglo bi biti svega pa zato pročitajte nastavak

Image

koje ribice mogu biti zajedno u akvariju

Foto: www.pixabay.com
Život i stil/ 23.10.2018. u 0:04
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Količina ribica, kao i odgovor na pitanje koje ribice mogu biti zajedno u akvariju ovisi prvenstveno o njihovoj veličini, ali i veličini akvarija.

Koje sve vrste akvarijskih ribica poznajete, a koje su najbolje za akvarij. Kako uzgajati akvarijske ribice i koje su više zahtjevne a koje manje. Pitanja su to na koja odgovor traže vlasnici kućnih ljubimaca iz akvarija, odnosno vlasnici ribica koji prvenstveno moraju znati koje ribice mogu biti zajedno u akvariju
Najvažnije je da ribice redovito hranite i mijenjate im vodu, a svaka dva tjedna potrebno je izmijeniti barem trećinu vode.
Životni prostor akvarijskih ribica treba obogatiti kamenčićima i zelenilom.
Navesti ćemo neke vrste akvarijskih ribica koje mogu biti zajedno u akvariju.

Misgurmus je izvrstan izbor za čistača u hladnovodnih akvarija. Izraste dosta velik i vrlo je živahna ribica, obožava "jurcati" akvarijem i natjerivati druge ribice, i obožava rovati i prekapati pijesak. 
Kod promjene vremena je vrlo aktivna. 
Guppy je riba srednje veličine s repom prekrasne boje. One su jako izdržljive, ali i sklone razmnožavanju.
Pristella tetra, najbolje ju je držati u grupama od barem 5 jedinki. Vrlo su zahvalne za držanje u zajedničkom akvariju, ali treba izbjegavati kombinirati ih s većim agresivnim ribama zbog njihove plašljivosti, iako će se i na to prilagoditi. Mogu se držati sa svim ostalim tetrama, rasborama, patuljastim guramijem i živorotkama. Ribe su koje uglavnom popunjavaju sredinu akvarija. 
Starost i veličina ribica nisu ti koji će poremetiti mir u akvariju. 

Glavoč spada u vrste akvarijskih ribica koje najviše vremena provode na dnu akvarija. Tako one drugim ribicama ne zauzimaju životni prostor.
Ona čisti alge s kamena i usisava otpadne organizme pa stoga ima i važnu ulogu u održavanju akvarija. Životni vijek joj je oko tri godine.
Rajska riba voli biti sama. Skalari mogu sa svim ribicama osim sa sitnim ribicama koje su im poslastica 
Skalar je elegantna slatkovodna ribica koja spada u vrste akvarijskih ribica takozvanih svejeda, a žive na temperaturama između 24 i 29 stupnjeva. Zbog toga trebaju veći i dublji akvarij (do 250 litara, ne manji od 120 litara), a svojim ponašanjem će vam dati do znanja treba li promijeniti vodu ili ne. Dobro se osjećaju ako su ratoborne, a novu vodu im dajte ako se ponašaju previše mirno. Držati ih treba u grupama, a ne pojedinačno. 
Ako žive u akvariju s drugim ribama, potrebno je izbjegavati one koje grickaju peraje (npr. barbusi) i brze plivače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za početak izaberite vrste koje možda nisu toliko lijepe, ali su izdržljive i moći će preživjeti neke početničke pogreške. 
Znajte da različite vrste traže različite uvjete. Osim toga, ako spojite nespojivo, ribice će se međusobno pojesti, a to je scenarij koji ne biste voljeli vidjeti. 
Zato morate znati, prije nego napravite vašu malu vodenu oazu, koje ribice mogu biti zajedno u akvariju, a koje ne.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
SLAVLJE ZA PAMĆENJE

Oženio se bivši kandidat 'Života na vagi'! Luka Smoljo rekao je 'da' djevojci koju je upoznao nakon showa

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PONAŠANJE ŽIVOTINJA

Što rade i kako se pripremaju šumske životinje u jesen

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba