Ostani doma
dm svijet
Ulje avokada dobro je i za kožu - pročitajte kod čega sve pomaže
Thinkstock

Ulje avokada može se koristiti i u njegi kože i sastojak je mnogih vrsta krema i krema za sunčanje

Ulje avokada bogato je omega-3 masnim kiselinama i vitaminima A, D i E. Koje su prednosti ulja avokada za kožu:

Vlaži i hrani kožu

Uz vitamin E, ulje avokada sadrži kalij, lecitin i mnoge druge hranjive tvari koje mogu hraniti i hidratizirati kožu. Najudaljeniji sloj kože, poznat kao epidermis, lako apsorbira ove hranjive tvari, koji također pomažu u formiranju nove kože.

Sprječava i pomaže kod akni

Kada se ostavi kratko vrijeme i ispere toplom vodom, ulje avokada može zadržati kožu hidratiziranom bez ostavljanja uljnog ostatka. To može smanjiti rizik od akni. Ulje avokada također ima protuupalno djelovanje, što može pomoći u smanjenju crvenila i upala povezanih s aknama.

Pomaže kod opeklina od sunca

Antioksidanti u ulju avokada mogu pomoći u ublažavanju simptoma opeklina od sunca. Vitamin E, beta karoten, vitamin D, protein, lecitin i esencijalne masne kiseline u ulju avokada mogu pomoći kod ozdravljenja. 

Poboljšava zdravlje noktiju

Korištenje prirodnih ulja za njegu noktiju i okolne kožice može pomoći u smanjenju lomljenja i jačanju noktiju.

Smanjuje znakove starenja

Prvi znakovi starenja obično se pojavljuju na koži. Neke su studije pokazale da konzumiranje zdravih masti, poput onih pronađenih kod avokada, može pomoći koži da zadrži svoju elastičnost. 

Ublažava upalu kod psorijaze i ekcema

Antioksidanti i vitamini u ulju avokada mogu pomoći u liječenju suhe i nadražene kože povezane s ekcemom i psorijazom. Poželjno je najprije testirati na dijelu kože ulje avokada, kako bi se osiguralo da ulje ne potiče ili ne pogoršava simptome.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!