Ostani doma
dm svijet
Bivša Missica otkrila da boluje od raka zahvaljujući jednom neočekivanom simptomu
Instagram

Bivša Missica primijetila je neobičan simptom za vrijeme jednog beauty tretmana, a upravo joj je to spasilo život

Znakovi bolesti nerijetko su toliko suptilni da ih je vrlo teško detektirati. Karolina Jasko, 21-godišnja bivša Miss Illinoisa, spasila si je život zahavaljujući skrivenom simptomu koji je otkrila na manikuri. 

 

 

Melanom se može pokazati na najneočekivanijim mjestima. Naime, bivšoj Missici ovaj su tumor pronašli na noktu na palcu, a da je nešto sumnjivo shvatila je dok je radila gel na noktima 2016. godina. Kozmetičarka joj je pokazala tanku, vertikalnu liniju na noktu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last week I was diagnosed with a rare form of melanoma. This melanoma has nothing to do with sun damage and only effects 1% of people with pale skin (unfortunately 70% of those with darker skin tones). The last few months have been chaos going to different doctors and specialists trying to find out what was wrong with my finger. I’ve had a mark in my nail for quite some time - longer than I’d like to admit. Luckily for me, because it’s so rare I managed to score an amazing panel of doctors who worked together to decide a treatment plan moving forward. It’s progressed from having my whole finger amputated to having my nail and nail bed removed and a skin graft put in its place. Why am I writing this here? Just a reminder to all the mums and dads out there to make sure you go to the doctor as soon as you see something on your body has changed.

A post shared by Effortless Eco (@effortlesseco) on Mar 9, 2018 at 6:26pm PST

 

Jasko je za Today Show objasnila kako ju je prst počeo brinuti nakon tjedan dana kad je počeo oticati zbog infekcije. Dermatologinja ju je poslala na biopsiju, a tanka linija ispostavila se kao melanom.

"Još uvijek ne znaju otkud je došla infekcija. Tvrde da je to dar s neba jer, da sam čekala duže, melanom bi se proširio", otkrila je. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wishing I was back at @missusa right now instead of drowning in exams and assignments!

A post shared by Karolina Jasko (@karolinajasko) on Nov 27, 2018 at 7:17pm PST

 

Beauty natjecateljica ima povijest ove bolesti u obitelji, ali neki eksperti žele podići svijest oko rizika gel manikure na koju je Jasko redovito išla prije dijagnoze. Problem leži u posebnom laku koji se nanosi na nokte i koji ide pod UV svjetlo. 

Međutim, još uvijek nema dovoljno dokaza koji mogu potvrditi da je to razlog za razvoj raka.

Melanom na noktima uključuje simptome poput vertikalne linije, tamne pigmentacije, krhkih noktiju i krvarenja na mjestu pigmentacije.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!