Ostani doma
dm svijet
dmBio recept: Sladoled od vanilije i cookiesa

Upravo ono što je potrebno kod povišenih temperatura: Uz sastojke iz dm-a uspjet će mnoge ledene kreacije, jednostavno ih napravite sami.

Sastojci za 4 porcije:

  • 350 ml dmBio alpskoga trajnog mlijeka
  • 150 ml šlaga
  • 80 g dmBio zaslađivača od agavina soka
  • 1 paket dmBio Bourbon vanilije
  • 12 dmBio mini čokoladnih keksa od pira

Ovako se to radi:

Pomiješajte mlijeko, šlag i zaslađivač od agavina soka. Lagano dodajte bourbon vaniliju pjenjačom i istucite smjesu u pjenu. Napunite dmBio kekse u vrećicu za zamrzavanje, istucite oklagijom na grube mrvice i umiješajte u smjesu. Na kraju ulijte smjesu u oblike koji se mogu zamrznuti, kao što su silikonski oblici, i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite najmanje dva sata u zamrzivaču i konzumirajte.

Dobar tek!

Jeste li znali?

Vanilija pripada obitelji orhideja te je jedina korisna biljka te vrste. Budući da je penjačica, vanilija može stvoriti vitice dužine do deset metara. U jednom danu cvjeta samo jedan cvijet u jednom cvatu, i to samo nekoliko sati. Riječ „vanilija“ potječe iz španjolskoga jezika i znači „mala čahura“. Vanilija je nakon šafrana najdragocjeniji začin na svijetu. Oznaka „Bourbon“ zaštićena je i smije se upotrebljavati samo ako se vanilija sadi na otocima Madagaskaru, Komorima ili La Reunionu. Vanilija se najbolje čuva u čvrsto zatvorenoj posudi i na hladnom i tamnom mjestu.

Što označava dmBio?

dmBio označava kvalitetnu organsku prehranu po ispravnim cijenama. Iako Uredba EZ-a o ekološkoj proizvodnji i označivanju ekoloških proizvoda propisuje da 95 posto sastojaka mora biti biokvalitete, dmBio proizvodi imaju čak 100 posto sastojaka u biokvaliteti. Sirovina se prerađuje samo onoliko koliko je potrebno. Osim toga, dmBio ne upotrebljava nikakve arome. Redovite kontrole sastojaka te postupaka proizvodnje jamče stalnu kvalitetu proizvoda dmBio marke. Stoga je najukusnije kada je dmBio!

gdpr_consent=

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!