Dobre ideje
Zimske aktivnosti koje bolje od seksa sagorjevaju kalorije
Pexels

Vođenje ljubavi vjerojatno je najugodniji način skidanja kilograma. Naravno, mršavljenje je u ovom slučaju samo popratni benefit...

Prosinac je najizazovniji mjesec za figuru. Većinu vremena smo ušuškani pod dekicom, a ono prestalo vrijeme ili pripremamo ili jedemo finu (čitaj kaloričnu) hranu.

I dok su vanilija i cimet savršeni okusi za predigru, ono kalorija što ćete potrošiti seksom nije dovoljno kako biste sačuvali dobru liniju. No, to nikako ne znači da se treba odreći seksa, već da treba uvrstiti još pokoju aktivnost u svakodnevicu. 

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Izađite na hladan zimski zrak, napunite njime pluća, neka se obrazi zarumene. Ovo su aktivnosti kojima ćete sagorjeti najviše kalorija.

Šetanje psa

Iako je vani minus, pas mora u šetnju. Nemojte mu skraćivati rutu zbog hladnoće, već pojačajte tempo pa neka se i on dobro umori. Sat vremena šetnje s psom na niskim temperaturama sagorjet će do 450 kalorija. 

(FOTO: Pexels)

Cijepanje drva

Postoji li bolji scenarij od onog koji u hladnim zimskim noćima uključuje pucketanje vatre u kaminu i crno vino? Za vtaru trebaju drva. Nacijepajte ih i u sta vremena potrošite 400 do 500 kalorija. S užitkom ćete ih nadoknaditi navečer kroz neku finu večeru, a potom opet potrošiti.

(FOTO: Pexels)

Trčanje

Ako ste zaljubljenik u trčanje, nema smisla da mirujete zimi. Primjereno se odjenite i na stazu. Ovisno o brzini kojom trčite, možete u sat vremena sagorjeti čak do 1200 kalorija, piše portal Latestly.

Planinarenje

Hodanje obližnjim brdima najbolji je način da iskoristite lijepe zimske dane, a pritom se i dobo oznojite. Ovisno o tome kojom brzinom hodate i o nagibu terena, možete očekivati da ćete u sat vremena istopiti od 430 do 650 kalorija.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!