Ostani doma
Dobre ideje
Mirjana Mikulec savjetuje kako organizirati ugradbeni ormar
Darko Mihalić

Urednica popularne emisije o uređenju doma InDizajn koja iz sezone u sezonu donosi zanimljive nove interijere, podijelila je s nama nekoliko ključnih savjeta o ugradbenim ormarima


Kada je uređivanje doma u pitanju, dizajnerica interijera Mirjana Mikulec prva je kod koje ćemo potražiti odgovore. Upitali smo je kako najbolje organizirati ugradbene ormare. Upravo se oni vrlo vrlo često koriste kao rješenje u malim stanovima, potkrovljima, stanovima za najam koji imaju specifične zahtjeve. 

(FOTO: Darko Mihalić)

  • Biranje fronti

Najčešća opcija materijala za ugradbene ormare je iveral, a pored onih u boji, naročito su popularni iverali s uzorkom betona i prirodnog drveta. Drugi najtraženiji materijal je medijapan, za koji ćete morati izdvojiti više novaca, a odlikuju ga, osim izdržljivosti i kvalitete, mekoća i prirodnost te činjenica da na njega možete stavljati uklade, odnosno dodatne ispune na frontama. Atraktivne i praktične su fronte od ogledala koje će prostor učiniti prostranijim i svjetlijim, što je sjajno rješenje za sobe male kvadrature. 

(FOTO: Darko Mihalić)

Kako ističe Mikulec, glavna prednost ugradbenih ormara je prilagođavanje vlastitim potrebama i prostoru kojeg imate na raspolaganju. Osim toga, potpuno personalizirane ormare gotovo je nemoguće naći u trgovinama tako da je svaki ormar koji se radi po mjeri unikatan rad. Vi birate sve – od fronti, materijala, ručkica, polica, te na taj način maksimalno iskorištavate prostor.  

(FOTO: Darko Mihalić)

  • Organizacija ormara 

Organizirana garderoba pravi je praznik za oči, a mnoge žene sanjaju o savršeno uređenom kutku gdje mogu spremati sve svoje dragocjenosti. Izrada namještaja po mjeri osigurat će vam da prostor maksimalno prilagodite svojim potrebama.  Ono najprivlačnije u ovakvim ormarima su “specijalizirane” police i sustavi pohrane – izvlačne vješalice, organizator, košare, ladice, nosači za hlače, kravate, remenje, kutije za čarape, kravate, marame i nakit.

A kada je sve napokon na svome mjestu, treba posložiti sitnice koje su u svakodnevnoj uporabi.

(FOTO: Irma Sopić)

Mikulec otkriva nekoliko ključnih savjeta kako organizirati ormar:

  • Izbacite sve ono što ne nosite godinu dana. Poklonite, donirajte ili reciklirajte. 
  • Posložite odjeću po kategorijama. Košulje, sakoi, hlače, haljine... sve ima svoje mjesto, a tako će vam i više toga stati u ormar.
  •  Za lakše snalaženje, posložite odjeću po bojama. Osim što ćete se osjećati kao da imate vlastiti boutique kod kuće, ujutro ćete brže naći sve što tražite!

Više inspiracije o uređenju doma potražite na www.indizajn.rtl.hr i na Instagramu.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!