Ostani doma
Horoskop
Djelovanje elemenata i boja
Thinkstockphotos.com

Kako pet osnovnih elemenata i boje kristala djeluju na nas

Kao što znamo, svako se tijelo sastoji od pet osnovnih elemenata: drva, vatre, zemlje, metala i vode. Da bi se svi elementi pravilno uskladili i da bismo dobili dobru funkciju svih fizičkih organa; krucijalan je slobodan protok energije kroz 7 čakri, s tim da je svaka odgovorna za određeno područje ljudskog duha i tijela - u fizičkom, astralnom, mentalnom i duhovnom smislu. Iz toga proizlazi kako svaka čakra ima svoje posebne boje i kristale. Pojam čakri, i upotreba boja i odgovarajućih kristala, proteže se kroz dugu civilizacijsku povijest, a danas se tumači isto kao prije nekoliko tisuća godina.

CRVENA BOJA označava element vatre. Označava i aktivnost koju jača te potiče toplinu, stabilnost i osjećaj sigurnosti. Crveni se kristala moraju koristiti pažljivo i dozirana, jer mogu povećati psihičku napetost. Zato se nikada ne koriste kod stanja agresivnosti, srčanih problema, visokog tlaka te upalnih procesa.

NARANČASTA BOJA opušta nervnu napetost. Ubrzava rad crijeva, jača pluća, slezenu i gušteraču. Koristi se za iscjeljivanje respiratornih problema. Regulira šećer i ravnotežu tekućina u organizmu. Pretjerana ili pogrešna upotreba kristala narančaste boje vodi ka lošoj ravnoteži sa okolinom. Kod depresije je izuzetno poticajna.

ŽUTA je boja najpogodnija za aktivnost mišića. Ona je stimulator jer daje energiju nadbubrežnim žlijezdama i simpatičkom nervnom sustavu. Vezana je za probavu i cirkulaciju. Regulira otkucaje srca mentalnu aktivnost, bistrinu i snagu volje. Odlična je za kožu i vitalnost tijela. Kristali žute boje se isto kao ni crvene ne koriste kod stresa, psihičke prenadraženosti ili nesanice.

ZELENA BOJA stimulira hipofizu, revitalizira i pročišćava živčani sustav, djeluje sedativno. Daje energiju žlijezdi koja regulira rad pluća, srca, bronhija i kože. Stimulira i imunitet i cirkulaciju. Kristali zelene boje donose harmoniju i sklad u fizičkom i mentalnom sustavu, pomažu u svladavanju prepreka i otvaranju novih životnih putova.

PLAVA BOJA daje energiju štitnoj žlijezdi, kontrolira metabolizam i tjelesnu temperaturu. Stimulira glas i sluh. Kristali plave donose mir i spokoj, ali i hladnoću u tijelo. Tako se koriste za iscjeljivanje svih vrsta upala i groznica. Nepravilna upotreba plavih kristala može dovesti do tjeskobe, depresije i usporenog metabolizma.

INDIGO je duboko plava ljubičasta boja koja se koristi za stimulaciju rada donjeg mozga, centralnog živčanog sustava i endokrinog sustava. Daje energiju epifizi, Dobro djeluje na spiritualan i emotivan nivo, a izuzetno je učinkovita u liječenju mentalne neravnoteže. Previše indigo boje donosi probleme u ponašanju zbog ‘pretjerano napunjenog’ nervnog sustava.

LJUBIČASTA BOJA stimulira rad gornjeg mozga, nervnog sistema. Daje energiju hipofizi. Uspostavlja balans kalija u tijelu, smiruje živce i djeluje pozitivno na limfni kardiovaskularni sustav. Pročišćava krv i zaustavlja rast stanica tumora. Djeluje dobro i na nesanicu.

www.astrologijatarot.com

Reci što misliš!