Ostani doma
Kolumne / Ana Miščević
Dozvolit ću četrdesetima da uđu u moj život u punom sjaju. I sine, vodit će tebe mama još u disko
Instagram/anamiscevic

Vidim se poput Carrie kako bez grižnje savjesti shoppingiram i tražim haljinu za rođendansko slavlje. No, kako to biva u realnosti, jedina veza je da imamo plavu kosu...za koju nisam niti sigurna hoću li je stići oprati prije posla

"Mama, pa ti ćeš za jednu godinu 40!", u čudu je konstatirao moj 6,5 godišnji sin Milo kada mi je prije neki dan rano ujutro čestitao 39. rođendan! I eto, nisam ni do slavljeničkih svjećica dogurala – a već sam se osjećala staro!

Da, u dječjim očima mi stariji od trideset i jesmo polustarci. Sjećam se, tako sam i ja razmišljala kao dijete. Mislila sam da ekipa od 40-ak godina otprilike sjedi doma, prelistava novine koje zapravo od staračke dioptrije niti ne vide i čekaju gospodina u crnom da dođe po njih! Kako sam se samo prevarila….

 

My day, my boy, my life... #olderbutgolder ..moj najsladji čestitar...kad me poljupcem probudi � �������

A photo posted by Ana Miscevic (@anamiscevic) on Feb 7, 2017 at 10:14pm PST

Mi žene u četrdesetima, dokazano je – proživljavamo najbolje godine. Kažu druga ti mladost kuca na vrata – samo si puno pametniji, to jest pametno opušteniji, slobodniji, rezolutniji i sigurniji u sebe.  I zato se neću obeshrabiti realnim zaključcima jednog klinca koji se eto ne može načuditi koliko mi je godina! 

Ovo je moj dan i dozvolit ću tim 40-ima da uđu u moj život u punom sjaju! Vidim se poput Carrie i cura iz Seksa i grada kako bez grižnje savjesti shoppingiram i tražim precool haljinu za rođendansko slavlje koje pripremam baš na taj dan – dan kada sam na godinu dana do velike 40.! 

No, kako to biva u realnosti, jedina veza sa Carrie mi je da imamo plavu kosu.. za koju nisam niti sigurna hoću li je uopće stići oprati prije odlaska na posao jer malom se baš nešto ne da oblačiti i doručkovati, pa ja obilazim oko njega i servisiram i sebe i njega.. Majica njemu, majica meni….a da mi ne bude dosadno, usporedno hranim zeca i pijem kavu bez koje ne bi mogla ništa. 

Stignemo mi tako na vrijeme i do vrtića i do posla.. Ja preznojena već treći put otkako sam se probudila i otuširala…Treba sve te dionice otrčati! Prvo sam krenula s jurnjavom po kući, jurili smo i do vrtića, a do posla je bio šprint! Uglavnom, da mi je rođendan – već sam zaboravila. Na to me podsjetila moja divna ekipa u redakciji, s divnim poklonom – onako baš po mojoj mjeri. I opet se osjećam kao slavljenica! Još kad mi je na televiziju dostavom stigao buket s 39 ruža – na trenutak sam se osjećala baš kao u nekoj bajci . Hvala A!  (podaci poznati redakciji i uredništvu)

 

Special Bday delivery ������

A photo posted by Ana Miscevic (@anamiscevic) on Feb 8, 2017 at 2:44am PST

Lijepo je bilo čuti sve te ljude koji su me se sjetili…uz koje sam se prisjetila nekih davnih dana – dobro se nasmijala i shvatila da su rođendani zapravo bas cool! Jer da ih nema, realno, kada bih se uopće čula sa svim tim dragim ljudima. Svakodnevica nas je stvarno udaljila jedne od drugih.

Zato jedva čekam večer i okupljanje sa mojih veličanstvenih 6!  Moje najbolje  prijateljice , svaka im čast – smogle su snage da usred tjedna, nakon svih obveza koje imaju, još izaći i proslaviti moj rođendan! Jest da smo zijevale već dopisujući se u wassup grupi Bday drink -  ali moram se pohvaliti - izdržale smo do ponoći

 

My girls � @dflegar @lucijamocibob @mashamis @sanja.celikovic.7 @analokner @ivanapo16

A photo posted by Ana Miscevic (@anamiscevic) on Feb 8, 2017 at 12:25pm PST

I super smo se zabavile – smijeh je doista lijek! Zato ću Milu, čim se ujutro probudi objasniti da su 40-te zabavne, pune izazova i da se mi, koji ih s ponosom nosimo – jako dobro osjećamo u našoj koži, spremni na sve izazove – nikako na onaj da nas se otpremi u starački dom! Vodit  će tebe mama sine, još i u disko! ;)

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!