Ostani doma
Kolumne / Ana Miščević
Pjesma za moju mamu zapisana je u mom srcu: ona je moj junak i zaštitnik
Privatni album

Dobila sam i ja od sina u nedjelju svakojake čestitke, ukrase i poklone. Ali meni je najljepši poklon kad on obožava onu koju ja obožavam najviše. Moju mamu!

Najljepše su pjesme pisane za majke...Ipak, ne postoji niti jedna kojom bi opisala svoju mamu. Ona je zapisana u mom srcu i tu je samo za nju. Ne samo na Majčin dan. Pjevušim je svakodnevno, baš onako kako ona svakodnevno živi za mene i moju sestru. Obožavam njezine ruke, glas...obožavam njezin pogled, hod...Obožavam apsolutno sve. Ona je moj junak, zaštitnik, podrška i briga. Sestra je ta koja tu ljubav pokazuje češće i ljepše, ljubavnije. Ja tu ljubav čuvam u sebi i nespretno je pokazujem. A ona, ona to razumije i samo tu i tamo malo protestira željna mojih poljubaca i zagrljaja koje na svoju sramotu ne djelim baš šakom i kapom. Ali zna, zna ona koliko je obožavam.

(FOTO: Privatni album)

Sjećam se kako smo sestra i ja, već smo velike bile mamu svaki dan oko 16 sati dočekivale na prozoru. Ona je svaki dan vraćajući se kući s posla, vukla neke vrećice, a nas dvije bi se raspametile kad bismo je vidjele. Derale bi se sa petog kata: "Mamiceee, mamaaaa", a ona bi nas pogledala i nasmijala se.

Danas sam ja ista ona, stalno nešto vučem, vreće svuda oko mene. Dolazim sa posla , ali mene moj sin ne dočekuje na prozoru. Valjda su neka druga vremena, mi dolazimo kasno s posla, djeca niti nisu doma. Stalno jurimo, žurimo utrkujemo se s vremenom. A ja jedva čekam i nadam se da će doći taj dan da Milova mala glavica s nestrpljenjem kroz prozor čeka da dođem doma. Zato jer znam s koliko sam ljubavi ja dočekivala svoju mamu! I dan danas joj se jednako veselim iako je njen korak nešto sporiji, ruke nešto starije. Jedino je  vrećica  i dalje jednako kao prije tih tridesetak godina. Znate kakve su mame - uvijek imaju nešto za donijeti.  

(FOTO: Privatni album)

Sada donosi i meni i svome unuku, koji je najsretniji kad baka dolazi. Stoji na vratima i čeka da pozvoni, a tek kada nas iznenadi i nenajavljena nas dočeka u stanu, sreći nema kraja. Već joj je nekoliko puta izložio svoj razrađen plan kako bi bilo najbolje da se lijepo preseli kod nas! Jer ne da se valjda ni djetetu više svakodnevno ispitivati: jel baka doma? 

(FOTO: Privatni album)

I tako je svaki dan. Ne samo za Majčin dan. Dobila sam i ja od sina u nedjelju svakojake čestitke, ukrase i poklone. Ali meni je najljepši poklon kad on obožava onu koju ja obožavam najviše. Mamu!

Sretan nam Majčin dan, vi prekrasne majčice!

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!