Ostani doma
Kućni ljubimci
Zlatni retriver: karakteristike i osobine omiljenog obiteljskog psa
Pixabay

Zlatni retriver nije zahtjevan kućni ljubimac. Za vas smo izdvojili sve karakteristike ovog omiljenog kućnog ljubimca.

Sa sigurnošću možemo reći da je zlatni retriver jedan od omiljenih kućnih ljubimaca. Ako i vi sami razmišljate da ga nabavite, donosimo vam njegove karakteristike i osobine.

Zlatni retriver priznata je domaća pasmina porijeklom iz Velike Britanije. Smatra se da je nastao u 19. stoljeću, nakon što je Lord Tweedmouth žutog retrivera pario s tweed water španijelom, pasminom koja danas više ne postoji. Nakon toga, pažljivo je razvijao vrstu koja je danas poznata kao zlatni retriver.

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Izgled i karakteristike

Pripada skupini srednje velikih pasa, a u prosjeku teži 30-ak kilograma. Ima dugu i glatku dlaku zlatne ili boje bijele kave koju je sasvim jednostavno održavati. Nije pretjerano sklon linjanju, ali je zato obavezno redovito češljanje kako bi se dlaka kontinuirano obnavljala.

Naime, prvo proljeće u životu zlatnog retrivera razdoblje je mijenjanja podlake što je brži proces ako se provodi četkanje, dok šišanje nije potrebno. Gornja dlaka cijelog života opada, ali s obzirom na to da je nešto duža, lako ju je očistiti. preporučuje se četkanje jednom ili dva puta tjedno.

Idealan kućni ljubimac

Zlatni retriver karakterističan je po svojoj blagoj i miroljubivoj naravi, što ga čini idealnim kućnim ljubimcem. Osim toga, retriver se često koristi kao terapijski pas ili pas vodič. Poslušan je i inteligentan pa ga se može naučiti mnogim zanimljivim, ali i korisnim trikovima.

Dnevno mu je potrebno mnogo fizičke aktivnosti, a ako mu to pružimo, neće biti nimalo problematičan ljubimac. Možda bi bilo najbolje je da ga držimo u dvorištu kako bi se stalno imao priliku trčati i istraživati.

Reci što misliš!