Ostani doma
Kućni ljubimci
Koja je posebitost trobojne mačke
www.pixabay.com

Trobojne mačke i zanimljivosti koje trobojne mačke u sebi nose. nate li da upravo trobojne mačke imaju – najmačkastiju narav!

Znanstvenici su došli do zanimljive informacije i do odgovora na pitanje – koje su mačke najveći izazov za svoje vlasnike, a odgovor je – mačke sa ‘špricanim’ krznom, odnosno trobojne mačke koje izgledaju kao da je neki nestašni slikar njihovo krzno pošpricao s nekoliko različitih boja. 

Trobojne mačke su najčešće crne mačke sa žutim preljevom, ali postoji i niz drugih kombinacija.

Preporučeno za tebe

Trobojne mačke su ujedno i jedna od najmagičnijih životinja na Zemlji. 
Zbog toga ih ljudi koriste i da očiste kućni prostor od negativnih vibracija. U tom slučaju trobojne mačka, slikovito rečeno, rade kao "usisivač", usisavaju u sebe negativnu energiju i pretvaraju je u pozitivnu.

Zanimljivost vezana za trobojne mačke je da su kaliko mačke u pravilu ženke. Naime, trobojnost kaliko mačaka rezultat činjenice da i crnu i narančastu boju prenose X kromosomi, a kako ženke imaju dva X kromosoma, samo one mogu imati i žutu i crnu boju. Informacija o bijeloj dlaci nalazi se na sasvim drugom genu.

Prema statistikama, samo jedna od tri tisuće trobojnih mačaka je mužjak i on ima višestruke X kromosome te je u pravilu sterilan. 

Znanstvenici smatraju da isti geni koji utječu na boju krzna mogu utjecati i na stupanj agresivnosti

Trobojne mačke su predstavljale pasminu koja je donosila slavu i uspjeh, te dugovječnost, a pomagale su u solarnoj magiji, jer trobojne mačke su energija Jang! 
Tako je trobojna mačka predstavljala vrhovnu boginju.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

 

Reci što misliš!