Ostani doma
Ljepota
Jednostavne i efektne frizure koje možete napraviti same
Thinkstock

Uz nekoliko koraka savladat ćete izradu najjednostavnijih frizura za koje će mnogi misliti da su napravljene u salonu

Nudimo vam nekoliko najjednostavnijih frizura koje možete napraviti kod kuće:

1. Tanke pletenice

U posljednje vrijeme pletenice su postale vrlo popularne u različitim varijantama frizure. Ako želite vašoj kosi dodati neobičan detalj, tanke pletenice odličan su izbor.
Na vrhu kose ispletite pletenice, a na donjem dijelu pramenove kose uvijte u kovrče da dobijete na volumenu. Nanesite lak za kosu. Uzmite tanak pramen kose iznad uha i ispletite tanku pletenicu. Tako napravite i na drugoj strani. Neka kosa djeluje razbarušeno. 

2. Ležeran rep 

Preporučeno za tebe

Dajte kosi volumen na tjemenu tako što ćete taj dio natapirati. Zatim polakirajte lakom. Uzmite veće pramenove kose pored sljepoočnica i križajte ih dodajući pramenovima druge pramenove kose kao da radite riblju kost. Nastavite sve dok ostatak kose ne skupite u rep. Njega vežite tankom gumicom. Uzmite pramen kose sa stražnje strane repa i njime sakrijte gumicu. Ostatak repića pričvrstite ukosnicom tako da se ne vidi.

3. Kosa pričvršćena ukosnicom

Uvrnite i zakačite kosu odostrga. Žene koje ne vole raspuštenu kosu, jednostavno mogu zakačiti ukosnicu u kosu i imat će zanimljiv detalj s frizurom koja može izgledati casual ili elegantno

4. Grčka punđa

Za ovu frizuru potrebna vam je jedino traka za kosu. Ovisno o željama, možete postići opušten izgled, ali i glamur za vjenčanje. U traku možete uplesti cijelu kosu ili samo dio, a ako prespavate, sutradan ćete imati bujne lokne. Natapirajte već nakovrčanu kosu, umetnite traku i zakačite malene ukosnice da stoji onako kako želite. S ovom frizurom se možete najviše poigrati

5. Bujne lokne   

Lokne iz osamdesetih napravit ćete tako da operete i isfenirate kosu, dodate gela, laka i pjene za održivost. Zatim stavite viklere. Neka stoje barem dva sata za maksimalan efekt. Nakon skidanja viklera, lokne  zapečatite figarom. Našpricajte lakom! 

dd14a9315b8e4bae7e90b0e58ac1a791.jpg?v=1(Foto: Pexels)

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!