Ostani doma
Ljepota
Strateška mjesta vole kilograme: kako smršavjeti, a i dalje imati bujne grudi?
Thinkstock

Postoji li veći užitak, nego ući u manje traperice nakon što ste skinuli zavidan broj kilograma? Ne postoji. Na žalost, postoji i druga strana ovog užitka - manji grudnjak

U ovom slučaju bismo mogli reći da ljevica zna što radi desnica, odnosno ako mršave bedra i trbuh, velika je vjerojatnost da će se smanjiti i grudi.

No, koliko se zapravo grudi smanje uslijed mršavljenja?

Ovisi o tome koliki višak masti ste uskladištili u njima. Vjerojatno imate osjećaj da one prve nestaju, no nije tako. To vam se samo čini jer su istaknute, odnosno u vidnom su vam polju za razliku od stražnjice. 

U svakom slučaju, ljudi na različitim mjestima na tijelu skladište masti. Netko više na trbuhu, drugi na bedrima ili kukovima ili stražnjici. Isto je s grudima. Ako su vam se grudi povećale kada ste se udebljali, smanjit će se kada budete smršavjeli. Ako se nisu povećale, neće se ni smanjiti. 

(FOTO: Thinkstock)

Utječe li brzina kojom gubite kilograme na elastičnost vaših grudi?

Dobra vijest je da ne utječe. Loša vijest je da na elastičns kože grudi i ostalih dijelova tijela utječe količina kilograma koje izgubite. Ako izgubite puno kilograma, koža će se objesiti i gravitacija tu čini svoje. 

Možemo li išta učiniti kako bi naš dekolte ponovno postao bujan nakon gubitka kilograma?

Možemo - nabaciti koji kilogram, ali mišića. Najbolja destinacija u ovom slučaju je teretana. Treba ojačati prsne mišiće koji će podići pa čak i povećati grudi. Najbolje vježbe za to su vježbe na benchu, plank i sklekovi, odnosno sve vježbe u kojima rade prsni mišići. Osim treninga snage, dobre su i određene joga asane poput kobre ili deve. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!