Ljepota
Nisu vam potrebni skupocjeni laseri: riješite se proširenih vena na ove prirodne načine
Pexels

Želite odjenuti suknju ili haljinu, ali u oči odmah 'upadaju' vaše vene? Postoji prirodan način kako ih ukloniti

Postoji nekoliko načina kako spriječiti nastajanje ili se riješiti proširenih vena. Neki se odlučuju na skupocjene operacije i estetske zahvate, a drugi se posvete prirodnim načinima koji su manje štetni za zdravlje. 

Prije nego što rezervirate svoj termin za laser, isprobajte ove učinkovite i potpuno prirodne metode u vašem domu. 

1. Vježbajte

Redovitom tjelovježbom regulirate protok krvi i umanjujete upale. Lista beneficija vježbanja poprilično je dugačka. Dugotrajno sjedenje prekriženih nogu i glave prema van potpuno blokira cirkulaciju i povećava šanse za nastanak proširenih vena. Vježbajte pola sata i barem tri tjedno, a učinci bi trebali biti vidljivi već kroz mjesec dana. 

2. Održavajte zdravu kilažu 

Pretile osobe više naginju razvijanju proširenih vena, a posebice pretile žene i stariji ljudi. Višak mase dodaje pritisak na vene i može dovesti do upala u velikim venama u nogama. Studija objavljena u Huffington postu tvrdi da postoji značajna veza između pretilosti i pojave proširenih vena. Zdrava kilaža spriječit će nastajanje istih. 

(FOTO: Thinkstock)

3. Koristite eterična ulja 

Mnoga eterična ulja poboljšavaju cirkulaciju, a u isto vrijeme ublažavaju neuravnotežene hormone. Jedan od najboljih načina liječenja proširenih vena je korištenje ulja čempresa. Pokušajte utrljavati pet kapi na noge dva puta dnevno i ponavljajte tu praksu nekoliko tjedana. 

4. Otkrijte bilje

Pripravci od borovnice i divljeg kestena efektivni su i sasvim sigurni za uklanjanje proširenih vena. Osim toga, borovnica i divlji kesten umanjuju oticanje i bolove u zglobovima, a možete ih koristiti za dijareju, grčeve u PMS-u i probleme s cirkulacijom općenito. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!