Ostani doma
Ljepota
Naša Miss sa Tajlanda: 'Među djevojkama nema napetosti i čekamo finale'
Direkcija Miss Universe Hrvatske

Iako je samo nekoliko dana ostalo do finalnog izbora Miss Universe 2018. naša predstavnica ne pokazuje znakove treme


Mia Pojatina živi sa devedeset predstavnica iz cijelog svijeta obilazeći lokacije divnog Tajlanda. Dojmove s izbora podijelila je s nama: “Prvih nekoliko dana nakon registracije i fittinga putovali smo Tajlandom pa smo tako posjetili i otočje Krabi. Snimali smo na lokacijama hramova, muzeja i palača u svrhu promocije Tajlanda te kako bismo bolje upoznale zemlju domaćina svjetskog izbora”, priča Mia.

(FOTO: Direkcija Miss Universe Hrvatske)

Iako se preko devedeset ljepotica bori za krunu Miss Universe 2018. Mia ističe kako se među natjecateljicama ne osjeti konkurentska atmosfera. “Družim se sa svima, među nama nema napetosti jer možda još nismo svjesne da nam se približava finale. Čak su nas i pohvalili nekoliko puta da smo sjajna grupa.”

(FOTO: Direkcija Miss Universe Hrvatske)

Na svjetskim izborima ljepote dominiraju djevojke iz Latinske Amerike i često upravo one kući nose krunu. Svoje dojmove koliko se zapravo razlikuju ljepotice iz Europe od Latina ispričala nam je naša Miss: “Djevojke su znatno različite što zbog svog izgleda što zbog ponašanja. Latine su glasne, uvijek su vedre, ističu se. U njihovim zemljama je izbor puno popularniji, imaju brojne fanove diljem svijeta. Europljanke su povučene, samozatajne, a to je vjerojatno i posljedica toga što Latine imaju veću podršku publike.”

(FOTO: Direkcija Miss Universe Hrvatske)

Glamurozno finale održati će se u Bangkoku u nedjelju 16. prosinca, a missice su već odradile preliminarni intervju sa članovima žirija te prednatjecanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinama. 

(FOTO: Direkcija Miss Universe Hrvatske)

Nakon preliminarnog natjecanja u finalu će biti odabrano po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet sa američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze.

Proteklih četrnaest dana gustog rasporeda priprema i raznih snimanja obilježila je humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje je Mia donirala tradicionalne konavoske naušnice "Verižice“ izrađene u Zlatarni Dodić te show u nacionalnim kostimima. Haljina Zlatna dolina kojeg je dizajnirala Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške inspiriran je Slavonijom.

Mia je ponešto o sebi rekla i u kratkoj video razglednici,  a hoće li se uspjeti plasirati u Top20 saznati ćemo već u nedjelju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!