Ostani doma
Ljepota
Catriona Gray sa Filipina nova je Miss Universe 2018!
www.profimedia.hr

Prelijepa Catriona Gray okrunjena je u Bangkoku za novu Miss Universe i tako postala 67 ljepotica sa ovom prestižnom titulom

Naša predstavnica Mia Pojatina nije se uspjela plasirati u Top20. Catriona ima 24 godine te volontira humanitarnoj udruzi Young Focusu Manili. Vrlo je aktivna kao humanitarka uključena u razne akcije o osvještavanju mladih na Filipinima vezano za HIV/AIDS te posjeduje crni pojas iz vještine chio kwan do. Strastvena je obožavateljica glazbe i pjevanja. Zanimljivo je da je upravo ona prije dvije godine bila finalistica izbora za Miss svijeta no kruna joj je umakla za dlaku.

Uporna brineta nije odustajala od svog dječačkog sna te se ove godine prijavila na nacionalni izbor na Filipinima za Miss Universe željevši pobijediti na svjetskom izboru. Upornost i pripreme u trajanju od čak dvije godine su  joj se itekako isplatile te je noćas slavila pobjedu na najprestižnijem izboru ljepote u svijetu.

(FOTO: Miss Universe Organisation)

Nakon preliminarnog natjecanja koje uključuje intervju sa članovima žirija te predstavljanje u kupaćim kostimima i večernjim haljinamu održanom nekoliko dana prije finala odabrano je po 5 predstavnica iz Europe, pet iz Afrike/Azije, pet sa američkog kontinenta i još pet najuspješnijih neovisno o kontinentu s kojeg dolaze.

Među dvadeset najljepših plasirale su se: Australija, Belgija, Brazil, Canada, Kostarika, Curacao, Velika Britanija, Mađarska, Indonezija, Irska, Jamajka, Nepal, Filipini, Poljska, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, USA, Venezuela i Vijetnam.

(FOTO: Miss Universe Organisation)

Nakon natjecanja u kupaćim kostimima natjecanje su kao Top10 nastavile Kanada, Kostarika, Curacao, Nepal, Filipini, Portoriko, Južna Afrika, Tajland, Venecuela i Vijetnam One su potom prošle ocjenjivanje u večernjim haljinama da bi u Top5 bile proglašene Vijetnam, Venecuela, Južna Afrika, Filipini i Portoriko.

Nakon razgovora sa žirijem i odgovora na pitanja missicom je okrunjena lijepa Catriona dok je prvom pratiljom proglašena Tamaryn Green iz Južnoafričke republike, a drugom pratiljom Sthefany Gutierrez iz Venezuele.

(FOTO: Miss Universe Organisation)

Program u kojem je nastupio osvajač Grammyja NE-Yo vodio je Steve Harvey dok se Ashley Graham javljala iz backstagea. Tijekom prijenosa uživo program i ljepotu dvadeset superfinalistica komentirale su stilistica Carson Kressley i supermodel ekspertica za izbore ljepote Lu Sierra. Prvi put u povijesti izbora u ocjenjivačkom sudu preliminarnog natjecanja i finala bile su redom samo uspješne žene od kojih i nekoliko bivših nositeljica ove prestižne titule; Lili Gil Valetta, Bui Simon, Iman Oubou, Janaye Ingram, Michelle McLean, Monique Lhuillier i Richelle Singson-Michael. 

Izbor će ostati zapamćen i po tome što se natjecala Miss Španjolske Angela Ponce kao prva transrodna natjecateljica u 67-godišnjoj povijesti natjecanja za Miss Universe no ona se nije uspjela izboriti za mjesto među dvadeset, ali svakako ulazi u povijest jer prekida tradiciju koja je nalagala da sve sudionice moraju biti rođene isključivo kao žene.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!