Ostani doma
Ljepota
Jedinstven spoj kozmetike i umjetnosti koji će istaknuti vašu ljepotu na prirodan način

Umjetnost je bila inspiracija i za razvoj Eau Thermale Avène Couvrance linije korektivne kozmetike temeljene na načelu suprotnosti boja u spektralnom krugu

Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène smatraju svako lice umjetničkim djelom, a znamo da je umjetničkim djelima potrebna adekvatna zaštita i briga. Kao i kod mnogih drugih ostvarenja, umjetnost je bila inspiracija i za razvoj Eau Thermale Avène Couvrance linije korektivne kozmetike temeljene na načelu suprotnosti boja u spektralnom krugu. Riječ je o načelu u slikarstvu prema kojem je intenzitet boje ublažen pomiješa li se ona s bojom na suprotnoj strani spektralnog kruga.

Prevedeno na dermokozometički, materinji jezik  Eau Thermale Avènea, obojene nepravilnosti kože neutraliziraju se njima komplementarnim bojama. Više o svemu u sljedećih nekoliko koraka: 

1. Korak: neutralizirajte nepravilnosti bojom

Za prvi korak zaduženi su Couvrance Korektori u stiku; praktični i jednostavni za nanošenje, otporni na vodu i znoj, ali neće ostaviti tragove na odjeći. Ne sadrže parabene, konzervanse ni parfeme, pa su stoga prikladni i za najosjetljiviju kožu. Za nepravilnosti kod kojih prevladava crvena boja (eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare, svježi ožiljci, akne), rješenje je Korektor u stiku zelene boje. Nepravilnosti pretežno plave boje (plavičasti podočnjaci, modrice i podljevi nakon operativnih zahvata, proširene vene) neutraliziraju se Korektorom u stiku  žute boje, dok je ostale nepravilnosti poput hiperpigmentacije (melazma, pjege), depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci) i neujednačenog tena zadužen Korektor u stiku koraljne boje. 

Eau Thermale Avène savjet: Couvrance Korektor u stiku na željeno područje nanesite nježnim tapkanjem prstima. 

2. korak: korigirajte i ujednačite ten

U svladavanju drugog koraka pomoći će vam Couvrance Kompaktne obojene kreme namijenjene prikrivanju težih nepravilnosti. Dolaze u pet nijansi i dvije inačice ovisno o tipu kože, pa je tako za normalnu do mješovitu kožu namijenjena Kompaktna obojena krema s mat učinkom puderaste teksture. Za suhu i vrlo suhu kožu tu je Kompaktna obojena krema koja pruža udobnost te je kremaste teksture. Obje teksture su otporne na vodu i znoj te ne ostavljaju tragove na odjeći, ne uzrokuju tzv. učinak maske te imaju SPF 30. Za prikrivanje blažih  nepravilnosti na raspolaganju Vam je  Couvrance Korektivni tekući puder koji će osigurati mat učinak uz formulu i teksturu prilagođenu osjetljivoj koži. Odlikuje ga inovativna  „Point by point korekcija” na temelju foto-korektivnog kompleksa koji omogućuje refleksiju obojenog svjetla te prilagodbu svjetlu okoline. Couvrance Korektivni tekući puder otporan je na vodu i znoj, ne ostavlja tragove na odjeći te zaštitni faktor od sunca SPF 20. 

Eau Thermale Avène savjet: tamne podočnjake i mrlje na licu prekrijte Couvrance Korektorom u kistu. 

3. korak: učvrstite šminku i zablistajte zdravim sjajem

Couvrance Mozaik puderi tu su kako bi povećali postojanost šminke i naglasili crte lica. Dolaze u četiri inačice prilagođene osjetljivoj koži, a ime svake od njih otkriva i učinak koji jamči, pa tako imamo novi Iluminirajući mozaik puder, Prozračni s matirajućim nude skin učinkom, Brončani s učinkom preplanulosti te Prirodni sjaj s učinkom zdrave blistavosti. Zahvaljujući svojim bojama Couvrance Mozaik puderi su 2u1 proizvodi, budući da uz korištenje malog kista mogu postati sjenilo za kapke. Baš su oči najljepši ukras svakog lica, pa ne smijemo zaboraviti na Couvrance Visokopodnošljivu maskaru čija je formula namijenjena čak i najosjetljivijim očima, ne ostavlja tragove te se lako i nježno skida. 

Eau Thermale Avène savjet: Kako bi bili sigurni da ste maskaru temeljito nanijeli i postigli najbolji rezultat, nanosite je od baze trepavica prema vrhovima nježnim «cik-cak» pokretima. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!