Ljepota
Megazvijezde lude su za valjcima za lice: otkrijte u čemu je tajna
YouTube Screenshot/MariannaHewitt

Koriste ih gotovo sve holivudske zvijezde, a internet ne prestaje brujiti o njima

Izgleda kao mali valjak za bojanje zidova, ali navodno može učiniti pravo čudo za vašu kožu. Valjci za lice osvojili su holivudski svijet i teško je pronaći zvijezdu koja ga ne koristi: Jessica Alba, Khloe Kardashian, Victoria Beckham i mnoge druge ljepotice obožavaju valjak za lice. 

Što su valjci za lice?

Radi se o spravici koja na jednom kraju ima veći kamen, a na drugom manji. Njime 'rolamo' po licu kao da 'peglamo' kožu. Veći je kamen za čelo, obraze, vilicu i vrat, a manji za područje ispod očiju i nos. 

 

 

Čemu služi valjak za lice?

Najjednostavnije rečeno - eliminira natečenost lica. Masažom se potiče limfni sustav ispod kože koji uklanja toksine i štetne tvari iz tijela. 

Naše lice, kao i tijelo, zadržava vodu. Masažom se potiče uklanjanje vode i to rezultira smanjenom natečenošću. Kada limfa slobodno kola licem, koža postaje zdravija i nema toksina u sebi. 

Kako koristiti valjak?

Valjak je najbolje držati u frižideri kako bi efekt hlađenja i umirivanja kože bio što bolji. Možete ga koristiti u kombinaciji s najdražim uljem ili kremom za lice. Koristite ga redovito i poboljšat ćete cirkulaciju što će učiniti kožu lica čvršćom. 

Međutim, valjak za lice nije čarobni štapić. Uz njega je potrebna pratiti zdravi način života, pravilnu prehranu te unositi dovoljno tekućine kako bi vaša koža zaista zablistala. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

 

Reci što misliš!